Amenzi de peste 100.000 lei, într-o singură zi, în Timiș pentru nerespectarea interdicțiilor Covid-19

Amenzi de peste 100.000 lei, într-o singură zi, în Timiș pentru nerespectarea interdicțiilor Covid-19

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii au verificat și miercuri, 20 ianuarie, dacă timișenii respectă măsurile și interdicțiile impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. La activităţi au participat 286 de forţe de ordine care au verificat 97 de societăți comerciale, 99 de mijloace de transport persoane, dintre care 39 de mijloace de transport în comun și au legitimat peste 3500 de persoane.

244 de timișeni au fost amendați pentru că purtau masca de protecție, 108 au luat amenzi pentru că nu au respectat interdicția privind libera deplasare, dintre care 86 erau din localitățile aflate în carantină.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate  354 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 118.250 de lei. Dintre acestea, 244 de sancțiuni contravenționale în valoare de 77.250 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. 108 sanctiuni în valoare de 41.000 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie, dintre acestea 86 de sanctiuni în valoare de 40.000 de lei au fost aplicate pe raza localitatilor carantinate. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19“, transmite IPJ Timiș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *