Amenzi de aproape 40.000 de lei pentru terenuri cu ambrozie și gunoaie aruncate pe domeniul public la Timișoara

Amenzi de aproape 40.000 de lei pentru terenuri cu ambrozie și gunoaie aruncate pe domeniul public la Timișoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au efectuat și săptămâna aceasta verificări în cazul a 75 de sesizări scrise și telefonice, referitoare la terenuri neîngrijite infestate cu ambrozie, disconfort produs de diferite activități comerciale, șantiere și lucrări de renovare/amenajări interioare, rampe clandestine de deșeuri și abandon de deșeuri, neîntreținerea corespunzătoare a curților, parcărilor, spațiilor deținute sau utilizate, nerespectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, existența contractelor de salubrizare pentru deșeurile generate de către persoane fizice și juridice.

Au fost aplicate, în total,33 de amenzi în valoare de 39.500 lei. 

Astfel că, privind respectarea colectării selective a deșeurilor la asociațiile de proprietari, respectiv întreținerea curățeniei în jurul imobilelor, la locul de amplasare a pubelelor, au fost verificate 48  de asociații de proprietari și locatari și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 12.500 lei. Au fost identificate și transmise Primăriei, în vederea luării măsurilor de igienizare, un număr de 17 rampe clandestine de deșeuri, fiind împărțite 72 de pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

În ceea ce privește santierele, au fost verificate 10 locații, fiind aplicată o sancțiune în valoare de 2.500 lei. 

Pe linia terenurilor neîntreținute și infestate cu ambrozia, au fost verificate 45 de locații și au fost aplicate 14 sancțiuni, cu avertisment. Terenuri cu ambrozie au fost descoperite pe bdul Industriei, Freventia, Horia Hulubei, Calea Urseni, Maresal Constantin Prezan, zona Metro ll, Calea Circumvalatiunii, Uranus, Constantin Brancoveanu 

Pe linia depistării persoanelor care abandonează sau depozitează deșeuri pe domeniul public, respectiv conștientizare pentru prevenirea și reducerea fenomenului, au fost identificate și sancționate două persoane, amenzile aplicate acestora fiind în valoare de 3000 de lei, pentru abandonul deșeurilor pe domeniul public sau depozitarea lângă pubele. O persoană a fost sancționată cu 15.000 lei pentru predarea deșeurilor unor persoane neautorizate. Totodată, au fost verificate 141 de contracte de salubrizare și s-au împărțit 72 pliante și afișe cu centrele de colectare cu aport voluntar și pe linia prevenirii abandonului pe domeniul public.

Tot în această săptămână au fost verificate 42 de stații peco, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 6.500 lei pentru nerespectarea colectării selective și 6 procese verbale cu avertisment pentru lipsă responsabil gestionare deșeuri conform OUG 92/2021.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *