Amenzi de 60.000 de euro pentru timișorenii care lasă ambrozia să crească pe terenuri

Amenzi de 60.000 de euro pentru timișorenii care lasă ambrozia să crească pe terenuri

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

60.000 de euro. Aceasta este suma care a ajuns în conturile municipalității, după ce 136 de timișoreni au fost amendați pentru că nu au curățat terenurile de buruieni și de plante alergene, precum ambrozia.

Poliția Locală Timișoara transmite, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-au efectuat și se efectuează în continuare verificări ale terenurilor din oraș, astfel încât proprietarii să nu “uite” să-și întrețină proprietățile.

De fiecare dată proprietari terenurilor neîngrijite au fost sancționați conform HCL 371/2007 modificată, cu amenzi de câte 2.500 lei și somați să ia măsurile de igienizare a terenurilor. Astfel, pe parcursul acestui an, cu preponderență în lunile de primăvară-vară, au fost sancționați cu ocazia verificărilor efectuate un număr de 136 proprietari, amenzile ridicându-se la 273.500 lei, fiind totodată aplicate și somații cu termene imediate de intrare în legalitate“, se arată în comunicatul Poliției Locale Timișoara.

De asemenea, în acest an, au fost identificate și 50 de terenuri neîngrijite noi, care au fost luate în evidența poliției locale, și cu sprijinul timișorenilor care au sesizat astfel de aspecte. “Ca urmare a reverificărilor efectuate și în urma sancțiunilor aplicate un număr de 130 de proprietari s-au conformat și au luat măsuri de iginizare și cosire a vegetației. Dacă pe parcursul anului situația unui teren nu se schimbă, proprietarii neconformându-se, Poliția Locală va înainta în lunile septembrie și octombrie dosarele acestor terenuri către Direcția de Mediu din cadrul Primăriei Timișiara în vederea supraimpozitării cu până la 500% conform HCL 266/2016. Acțiunile continuă și în perioada următoare“, mai transmite Poliția Locală Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *