Ambulatoriu la Maternitatea Odobescu Timişoara, în valoare de peste zece milioane de lei

Ambulatoriu la Maternitatea Odobescu Timişoara, în valoare de peste zece milioane de lei

- in Administratie, Locale, Stiri
0

În prezenţa edilului Nicolae Robu, marţi, Primăria Timişoara şi Spitalul Municipal au prezentat stadiul proiectului de reabilitare şi modernizare a Ambulatoriului Maternităţii Odobescu, în valoare totală de 10.694.419,46 lei. Sursa de finanţare este bugetul local, bugetul de stat şi Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Lucrările urmează să înceapă în următoarele săptămâni. La parterul clădirii principale a spitalului funcționează Unitatea de Primire Urgențe, care prezintă mai multe disfunctionalități: accesul principal al spitalului coincide cu sala de așteptare și spațiul de primire/triaj a pacienților funcționează în spații dezvoltate lateral față de intrarea principală, fără a exista o comunicare între acestea. Pentru realizarea obiectivului se propune dezvoltarea unui corp de clădire parter în curtea actuală, precum și amenajarea și reconfigurarea spațiilor existente. Alimentarea pentru instalațiile necesare se va face de la racordul existent al întregii clădiri. Astfel, proiectul propune amenajarea unui ambulatoriu pentru spital complet funcţional, cu o suprafaţă totală utilă de 612 mp, acoperind atât parterul cât şi demisolul Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara cu un număr de 14 cabinete, respectiv 1 cabinet obstetrică, 1 cabinet neonatologie, 4 cabinete obstetrică – ginecologie, 8 cabinete ginecologie şi spaţii anexe, inclusiv cameră de sterilizare şi sală de tratamente.“Se reabilitează cabinetele existente și se crează alte cabinete. Acestea vor fi dotate cu toate echipamentele necesare în activitatea ambulatorie a spitalului”, spune Olimpia Oprea, medic primar Obstetrică – ginecologie.

Din cele 14 cabinete propuse, şapte cabinete se vor reabilita,  moderniza, echipa şi dota, iar şapte cabinete noi vor fi amenajate,  echipate şi dotate. Din grupurile sanitare pentru pacienţi un grup sanitar va fi amenajat pentru persoane cu dizabilităţi fizice şi un grup sanitar va fi amenajat pentru copii.  „La Maternitatea Odobescu din Spitalul Municipal, mămicile sunt pe mâini bune…!”, spune Octavian Mazilu, managerul unităţii sanitare. Termenul de finalizare a lucrărilor de la Obstetrică Ginecologie este sfârșitul lunii septembrie.

Gh. MIRON

odobescu 1 odobescu 2 odobescu 3 odobescu 4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *