Ambasadorul Tunisiei la București s-a întâlnit cu reprezentanții CCIAT

Ambasadorul Tunisiei la București s-a întâlnit cu reprezentanții CCIAT

- in Locale, Social, Stiri
0

CCIAT a fost gazda unei întâlniri de lucru cu ambasadorul Tunisiei în România, Raja Jhinaoui Ben Ali. În cadrul întâlnirii s-a semnat un protocol de colaborare între cele două părți pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri din ambele țări. În urma întâlnirii s-a stabilit și un prim eveniment care va avea loc la Timișoara în luna noiembrie și care va fi dedicat oamenilor de afaceri tunisieni.

”Este prima mea vizită la Timișoara și sunt extrem de bucuroasă de primirea călduroasă pe care mi-a făcut-o Camera de Comerț din Timiș. Principalul scop al vizitei este consolidarea relațiilor economice și de colaborare între Tunisia și România și să consolidăm o colaborare descentralizată. Dorim să punem față în față organismele de sprijin ale antreprenorilor, să identificăm domeniile de interese și să organizăm misiuni economice în țările noastre. De asemenea dorim să organizăm un forum economic, un eveniment complex la Timișoara. Ne-am propus să dăm o nouă dimensiune convenției de colaborare semnată de CCIAT și cea din Sousse, semnată în urmă cu câțiva ani”, a declarat ambasadorul Tunisiei la București, Raja Jhinaoui Ben Ali.

Aceasta nu este prima colaborarea a Camerei cu Tunisia, în trecut a mai fost semnat un protocol de colaborare cu orașul Sousse.  ”Suntem onorați să avem astăzi vizita doamnei ambasador și credem că vizita de astăzi nu este una protocolară, ci una de lucru. În semestrul doi o să organizăm o zi a Tunisiei, zi în care va avea loc un forum de afaceri, întâlniri, de ce nu chiar și o înfrățire a orașelor, însă aici trebuie să-l convingem pe domnul primar să se înfrățească cu Sousse. Cu acest oraș avem deja un protocol de colaborare, am fost cu o delegație de afaceri acolo și sunt convinsă că și oamenii de afaceri din Sousse vor fi interesați de județul Timiș. Am prezentat în câteva cuvinte economia județului Timiș, am prezentat și activitatea Camerei de Comerț și rezultatul a fost că în noiembrie se va întâmpla la Timișoara ce se va întâmpla în aprilie la București, adică un forum de afaceri, o expoziție, un eveniment de mare anvergură, care se termină bineînțeles cu o gală”, spune Florica Chiriță, președintele executiv al CCIAT.