Ambasadorul Republicii Belarus în vizită la CCIAT

Ambasadorul Republicii Belarus în vizită la CCIAT

Ambasadorul Republicii Belarus, Andrei Grinkevich s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Camerei de Comerț din Timiș pentru a vedea care sunt oportunitățile de colaborare între cele două părți.

Florica Chiriță, directorul CCIAT a fost cea care i-a făcut o scurtă prezentare a situației economice a județului Timiș, care l-a impresionat pe reprezentantul Belarusului în România. Mai mult decât atât, cele două părți au stabilit deja și o agendă de lucru pentru perioada următoare

”La întâlnirea de astăzi au participat și câteva persoane din Colegiul de Conducere care au reprezentat firmele din județul nostru. Ne-am bucurat astăzi de o prezentare foarte la obiect făcută de domnul ambasador și bineînțeles de dorința de a colabora și de a organiza evenimente împreună cu noi. Atât dânsul cât și reprezentanții Camerei de Comerț  au fost de acord ca de astăzi începând să avem o agendă de lucru”, spune Florica Chiriță, directorul general al CCIAT.

”Sunt încântat că sunt aici pentru a mă întâlni cu reprezentați și oficiali ai județului. Am avut o discuție interesantă și în același timp provocatoare cu directorul general al CCIAT. Am fost de acord amândoi că există un mare potențial de colaborare între țările noastre în foarte multe domenii de activitare, chiar am și convit câțiva pași pentru ca această colaborare să funcționeze, pași care ne vor duce spre rezultate concrete. Eu o asigur de întregul suport al Ambasadei și al țării pe care o reprezint”, spune Andrei Grinkevich, ambasadorul Republicii Belarus în România.

Cele două țări, România și Belarus se aseamănă foarte bine în ceea ce privește industria. În 2008 a fost semnat acordul între Guvernul României și Guvernul republicii Belarus cu privire la cooperarea economică. Acordul oferă baza legală pentru dezvolarea pe termen lung a cooperării în domenii ale economiei precum: agricultură, industrie, constrcuții, energie, turism, întreprinderi mici și mijlocii, transport, știință și tehnologie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *