Ambasadorul Marii Britanii în România, despre Brexit: “Rămânem o țară europeană și vrem să dezvoltăm legăturile cu Timișoara”

Ambasadorul Marii Britanii în România, despre Brexit: “Rămânem o țară europeană și vrem să dezvoltăm legăturile cu Timișoara”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0
paul brummell

Ce se va întâmpla cu românii care muncesc în Marea Britanie după ce țara va ieși din Uniunea Europeană? Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România, nu știe să dea un răspuns, asta pentru că “negocierile pentru Brexit dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană nu au început și nu pot să prevăd rezultatul lor”.

Paul Brummell se află, astăzi, la Timișoara pentru a participa la deschiderea oficială a Biroului Regional al Camerei de Comerț Britanico-Română, cel de-al doilea din afara Bucureștiului. La sosirea pe Aeroportul Internațional Timișoara, ambasadorul a făcut o scurtă declarație de presă, afirmând că Marea Britanie iese din Uniunea Europeană, nu și din Europa.

“Marea Britanie a început un proces de negociere pentru a ieși din Uniunea Europeană. Însă ieșim din Uniunea Europeană, nu din Europa, o să rămânem o țară europeană și vrem să dezvoltăm legăturile noastre cu Timișoara. Până acum nu s-a schimbat nimic. O să fie negocieri și nu pot să prevăd care va fi rezultatul negocierilor. Românii au un rol foarte important în Marea Britanie. De exemplu, sunt peste 2.000 de medici români în serviciul național de sănătate din Marea Britanie. Cred că Marea Britanie este o țară foarte frumoasă pentru a studia. Avem patru din cele zece universități de top din lume. Consider că Marea Britanie este o țară frumoasă, unde toți turiștii și vizitatorii sunt bineveniți”, a declarat Paul Brummell, la Timișoara.

Directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Dan Idolu, spune însă că este destul de îngrijorat, pentru că nu știe cum va fi negociat acordul open sky.

“Am avut discuții și ne-am exprimat îngrijorarea vizavi de traficul de pasageri. Oare ce se va întâmpla după sau în timpul negocierilor pentru aplicarea procedurii Brexit? Nu neapărat cred că problema va fi pe piața forței de muncă și circulația liberă a cetățenilor români. Ceea ce nu se știe neapărat în zona publică este negocierea acordului open sky, care la ora actuală funcționează în Europa și care ar putea, într-adevăr, dacă o negociere nu ar fi în interesul cetățenilor europeni și britanici, să conducă la bariere birocratice privind traficul aerian. Ne îngrijorează acest lucru”, a declarat Dan Idolu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *