Amatorii care ne conduc… Senatorul USR fără facultate, Raoul Trifan e doctor la lecții de ecologie

Amatorii care ne conduc… Senatorul USR fără facultate, Raoul Trifan e doctor la lecții de ecologie

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Nu i-a plăcut  școala, dar a ajuns fără probleme în Parlamentul României. Acum,  senatorul fără facultate a început să participe la acțiuni de ecologizare. Raoul Trifan, senatorul USR-PLUS se laudă că a adunat gunoaiele din Dumbrăvița. Astfel de acțiuni de ecologizare a unei localități au loc frecvent în județul Timiș, dar până să ajungă parlamentar, Trifan nu a îndrăznit să participe. Momentul de “curaj” a fost imortalizat și postat pe Facebook alături de un mesaj. Printre altele, senatorul fără facultate spune că va colabora cu alți parlamentari pentru a îmbunătății legislația mediului înconjurător. Vom vedea cum…

În primul rând vreau să felicit organizatorii pentru aceste evenimente recurente. Astfel de acțiuni care coagulează o comunitate pentru a curăța natura constituie un exemplu de bune practici de care societatea noastră are nevoie pentru a înțelege amploarea consecințelor poluării.

Dar aceste acțiuni nu pot rezolva de unele singure problema sistemică a poluării pe care o avem în România. Ele trebuie acompaniate de legi care să protejeze mediul înconjurător, care să fie respectate de cetățeni și aplicate de administrații. Pentru că degeaba avem legi bune dacă nimeni nu le respectă.

Nu în ultimul rând trebuie să ne aplecăm asupra educației – atât pentru copii cât și pentru adulți. Educația pentru protejarea mediului înconjurător trebuie să înceapă să ocupe un loc mult mai central în viața cotidiană a românilor. Sistemul de învățământ trebuie să pună un accent mai puternic pe acest tip de educație, iar ONG-urile trebuie să colaboreze cu acesta pentru a crește nivelul de conștientizare al populației.

În Senat voi colabora cu colegii parlamentari pentru a îmbunătăți legislația mediului înconjurător acolo unde este nevoie. Mă bazez pe colegii din instituțiile executive centrale și locale să aplice legea și să vegheze la respectarea ei. Împreună putem avea o țară mai frumoasă și mai sănătoasă”, scrie Raoul Trifan pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *