Alți 40 de migranți depistați în zona Gării de Nord

Alți 40 de migranți depistați în zona Gării de Nord

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, serviciul de patrulare în zona Bdul Republicii – Gara de Nord – Bdul T. Vladimirescu – Spl N. Titulescu, având în atenție prezența migranților, a oamenilor străzii și a altor persoane care sunt predispuse la comiterea de fapte de natură să creeze disconfort și nesiguranță în zonă.

În timpul patrulărilor de aseară, polițiștii locali au observat pe Splaiul T. Vladimirescu, pe terenul de sport situat vizavi de Biserica Creștină Baptistă Behtel, 40 de persoane provenind din țări precum Pakistan, Afganistan și Siria.

Aceștia serveau o masă caldă și ceai, oferite de enoriașii bisericii menționate. Cât despre distanțare socială sau alte măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, nici vorbă! Prin urmare, acestora din urmă li s-au adus la cunoștință problemele cauzate de migranți, precum și faptul că adunările publice care presupun număr mare de persoane sunt interzise în această perioadă. Tot în urma verificărilor din zona Gării de Nord, polițiștii locali au depistat și două persoane de origine afgană, care nu dețineau documente asupra lor și au declarat că au trecut fraudulos frontiera de stat a României, motiv pentru care, după ce au fost verificate de un echipaj al Ambulanței solicitat la fața locului, au fost predate unui echipaj al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș. Polițiștii locali au continuat verificările în perimetrul Gării, pe peron și în fața locației, aplicând un număr de 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991 republicată, și conform Legii 55/2020. Polițiștii locali vor continua verificările în zonă, cu prioritate, cu scopul combaterii faptelor de natură contravențională și pentru prevenirea producerii altor fapte de încălcare a legislației în vigoare. În cazul în care timișorenii vor să sesizeze cazuri de acest gen pot apela la 0256.968 sau 0256.246.112 și un echipaj al Poliției Locale va fi direcționat imediat, pentru luarea măsurilor legale“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *