Alte trei persoane au fost amendate și puse să-și adune gunoiul

Alte trei persoane au fost amendate și puse să-și adune gunoiul

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Polițiștii locali au continuat, în ultimele zile, să acționeze în teren pentru depistarea persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât în teren, cât și cu ajutorul camerelor de supraveghere din oraș.

Astfel că, trei persoane au fost prinse cu ajutorul camerelor video în timp ce-și abandonau gunoiul pe domeniul public. Cei trei au fost depistați pe str. Mureș, str. Musicescu și Piața Plevnei și au fost amendați cu câte 3.000 de lei și au fost puși să-și adune gunoiul și să-l predea societății de salubrizare.

Poliția Locală Timișoara atrage atenția din nou celor care intenționează să scape de deșeurile adunate în gospodărie să găsească soluții pentru a le depozita doar în locurile special amenajate în acest sens, deoarece, conform modificărilor aduse la Legea 211/2011 prin Legea nr. 188/2019, abandonarea în alte locuri se sancționează drastic, mai exact cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, cei depistați fiind obligați și să ia măsuri de igienizare a locației. Mai mult, în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.