Alte doua amenzi maxime pentru cei ce îsi arunca aiurea gunoiul, la Timisoara

Alte doua amenzi maxime pentru cei ce îsi arunca aiurea gunoiul, la Timisoara

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Nu vor să înțeleagă că gunoaiele nu se aruncă la colț de stradă, așa că încasează amenzi până învață să devină civilizați. În numai o săptămână, polițiști locali au identificat și amendat șapte persoane care și-au aruncat mizeria pe domeniul public. în total, oamenii legii au aplicat amenzi de 24.000 de lei.

Două dintre aceste persoane au fost amendate cu câte 6000 lei și celelalte cu câte 3000 de lei. Cele mai multe constatări au fost pe străzile Mihai Viteazul cu Madgearu, Intrarea Castenilor cu Hărniciei, Corbului, Liviu Rebreanu.

Polițiștii locali acționează zilnic în teren pentru depistarea celor care nu respect legislația în domeniu pentru a contribui astfel la menținerea unui oraș curat și civilizat. Conform Legii 211/2011 modificată prin Legea 188/2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3000 și 6000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora, iar în cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locația în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediului“, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *