Alina Gorghiu, mesaj pentru Dragnea: “Voi iniția un proiect de lege: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru”

Alina Gorghiu, mesaj pentru Dragnea: “Voi iniția un proiect de lege: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Senatorul de Timiș Alina Gorghiu consideră că decizia Curții Constituționale, care a respins ca inadmisibilă excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatul Poporului la Legea 90/2001 care îi interzice liderului PSD Liviu Dragnea să facă parte din Guvern din cauza condamnării definitive cu suspendare, s-a lăsat greu așteptată și nu înțelege de ce a durat atât de mult.

“Greu, domnule, greu! Ce o fi fost atât de greu, habar nu am, că CCR avea tone de jurisprudență! Că doar nu dai hotărâri CCR în considerarea unei persoane, ci în funcție de reguli constituționale. Soluția de azi, simplă şi justă, lămurește în direcția firească o situație: o persoană condamnată nu poate ocupa o funcție în Guvern. Firesc ar fi ca nici în Parlament să nu ai persoane condamnate definitiv”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Fostul lider al PNL atragea însă atenția asupra faptului că decizia Curții Constituționale de astăzi blochează drumul lui Liviu Dragnea de a ajunge premier, însă îl deschide pe cel spre funcția de președinte al României. Astfel, vrea s[ propună un proiect de lege, astfel încât un om care o condamnare definitivă să nu poată fi parlamentar, ministru sau președinte.

“Deschide alt drum, asa cum se anticipează pe la colțuri, adică o candidatura în 2019 la prezidențiale. Dar ca să nu se victimizeze nimeni atunci, cred că trebuie ca legislația să fie coerentă: o persoană condamnată nu poate fi Președintele României! Şi aici cred că vorbim de un principiu de decenţă politică, nu că aş avea ceva cu liderul PSD. Voi iniţia un proiect de lege care să statueze spiritul şi litera deciziei CCR de astăzi: un om care are o condamnare definitivă nu poate fi nici parlamentar, nici ministru”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *