Alin Nica despre Castelul Huniade: “Curtea interioară va fi acoperită”

Alin Nica despre Castelul Huniade: “Curtea interioară va fi acoperită”

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a venit cu noi detalii legate de stadiul procedurilor care vizează reabilitarea Castelului Huniade. Astfel, Nica susține că, în aceste zile, s-a discutat despre soluția tehnică necesară pentru ca lucrările să poată fi finalizate.

“Curtea interioară de la Castelul Huniade va fi acoperită, spațiul expozițional devenind astfel mult mai generos. Am discutat zilele trecute această soluție tehnică, detaliile pentru finalizarea lucrărilor, precum și continuarea lucrărilor la Palatul Baroc cu directorii celor două muzee, directorul Institutului Național pentru Patrimoniu, proiectantul pentru lucrarea de la Castelul Huniade și directoarea Direcției pentru Cultură și Artă Timiș“, a precizat șeful CJ Timiș.

Alin Nica a mai afirmat că a fost nevoit să medieze disputele dintre proiectant și Institutul Național pentru Patrimoniu, respectiv Comisia pentru monumente istorice de la nivelul Ministerului Culturii deoarece “avem nevoie de obținerea cât mai rapidă a avizelor pentru a putea accesa finanțări europene, astfel încât aceste două monumente istorice să redevină un motiv de mândrie pentru timișeni”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *