Alin Nica vrea operator privat pentru viitorul stadion si Sala Polivalenta de la Timisoara

Alin Nica vrea operator privat pentru viitorul stadion si Sala Polivalenta de la Timisoara

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Chiar dacă nu și-a început încă mandatul de președinte la Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a și fost de două ori la București. Zilele trecute la Compania Națională de Investiții. Scopul vizitei la CNI a fost acela de impulsiona proiectele noului stadion și cel al Sălii Polivalente.

Proiectul stadionului este mai avansat decât Sala Polivalentă. S-a realizat studiul de prefezabilitate și dintre cele patru variante propuse de specialiști au fost selectate două care vor merge către analiză la faza de studio de fezabilitate. Stadionul va avea 32.000 de locuri și ceea ce am solicitat conducerii CNI a fost ca să aibă în vedere proiectanții ca operarea să fie cât mai ieftină, adică costurile operaționale să fie cât mai reduse. Valoarea celor patru variante oscilează între 100 și 140 de milioane de euro, iar cele două variante selectate au valori una de 104 milioane de euro, iar cealaltă de 111 milioane de euro. Sunt valori estimative”, a spus vineri, 9 octombrie, președintele ales al CJT, Alin Nica.

Nica și-ar dori ca atunci când cele două obiective ale Timișului vor fi finalizate, stadionul și Sala Polivalentă, să găsească un operator privat care să organizeze cât mai multe evenimente.

Ceea ce îmi doresc eu, referitor la stadion și la Sala Polivalentă, pentru a le folosi la adevăratul potențial este să un operator care să organizeze evenimente acolo, care să știe cum să organizeze aceste elemente de infrastructură, astfel încât să fie puse în valoare la maximul potențial. Ideea este că varianta cea mai fericită pentru noi este să dăm la un operator privat și să se ocupe din perspectiva managementului privat care e mai eficient decât managementul de stat și noi să încasăm doar concesiune sau redevență. La fel cum există și în Occident. Poate vin firme specializate care sunt interesate de propunerea noastră. Evident aceasta este doar idee care ne dorim să o aprofundăm în perioada următoare  și să vedem care este cea mai avantajoasă pentru noi”, a spus Nica.

Dacă procedurile administrative se vor desfășura cum trebuie, cel târziu în 2024 stadionul va fi finalizat.

Orizontul de timp pentru realizarea stadionului, dacă procedurile administrative merg șnur este 2023 – 2024 s-ar putea să-l avem finalizat. Dacă etapele următoare legate de realizarea Studiului de Fezabilitate vor fi parcurse până la finalul anului, atunci prima parte a anului viitor putem avea procedurile de licitație de proiectare și execuție a stadionului. La Sala Polivalentă lucrurile sunt mai în urmă puțin se găsește în faza de achiziție a Studiului de Prefezabilitate, dar sperăm ca până la sfârșitul anului să avem proiectantul selectat”, a mai spus Nica.