Alin Nica: S-a decis să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere

Alin Nica: S-a decis să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere

- in Actualitate, Administratie, Locale, Stiri
0
Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica și-a menținut votul împotriva prelungirii carantinei în Timișoara și cele patru localități. De asemenea, Nica consideră că nu s-a schimbat nimic față de acum două săptămâni și continuă să fie o carantină ineficientă, rata de infectare fiind în creștere.
Mi-am menținut votul împotriva carantinei în cadrul ședinței CSJU de astăzi. Nu din rea voință ci pentru că nu am primit răspuns la întrebările adresate și pentru că nu sunt de acord cu modul superficial în care au fost tratate problemele cetățenilor. S-a decis astăzi cu 27 de voturi din 39 ca Timișoara și zona periurbană să continue o carantină dovedită a fi ineficientă, rata de infectare fiind în creștere.
M-au surprins neplăcut mai multe aspecte dar ce am găsit cu adevărat deranjant au fost vocile care mi-au cerut să nu îmi mai exprim public opinia deoarece sunt în dezacord. Eu, în CJSU, reprezint cetățenii și comunitatea. Spre deosebire de alții, nu mă erijez într-un salvator care știe binele universal al comunității și care dă carantină cu orice preț.
Pentru a treia oară în ultimele săptămâni am cerut o discuție bazată pe date. Am solicitat să ne gândim la toate segmentele societății. Am primit doar argumente medicale, majoritatea emoționale.
Înțeleg presiunea pe sistemul medical, cunosc eforturile inumane depuse de personalul medical și de forțele de ordine. Tocmai pentru ei, pentru protejarea lor, am cerut să gândim eficient.
Am întrebat cum se gândesc colegii din CJSU să coopteze populația, să o facă parte din proces, respectându-i nevoile. Nu am primit niciun răspuns. Amenzile nu vor convinge cetățenii, ci îi vor întoarce mai rău împotriva măsurilor restrictive.
Avem nevoie să lucrăm împreună cu cetățenii. Am respectat și vă îndemn să respectați regulile specifice carantinei și forțele de ordine care o pun în aplicare. Chiar dacă nu am adunat suficiente voturi pentru ridicarea carantinei sunt cu sufletul împăcat că am făcut tot posibilul ca vocea comunității să fie auzită“, a scris pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *