Alin Nica, președintele CJT a prezentat oportunitățile de afaceri ale Timișului pentru Spania

Alin Nica, președintele CJT a prezentat oportunitățile de afaceri ale Timișului pentru Spania

- in Economie, Locale, Stiri
0

Invitat în cadrul primului eveniment economic online România – Spania, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, președintele CJT, a subliniat importanța internaționalizării afacerilor timișene și promovarea acestora în spațiul european.

Piața spaniolă prezintă oportunități importante, apropierea culturală, cât și prezența în număr mare a românilor în Spania fiind atuuri majore, a menționat șeful CJ.

Cu atât mai mult, celebrarea în 2021 a 140 ani de relații diplomatice între România și Spania poate fi un moment oportun pentru inițierea de evenimente în domenii prioritare privind cooperarea bilaterală, a susținut acesta.

Organizat în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Spaniei, evenimentul a avut ca scop dezvoltarea de noi oportunități de business pentru antreprenorii locali și promovarea schimburilor comerciale bilaterale, cât și identificarea de noi posibilități investiționale pe cele două piețe. Acesta s-a adresat atât companiilor timișene care au stabilit relații de afaceri, cât și celor care doresc să cunoască actualul climat de business și oportunitățile de afaceri de pe piața spaniolă.

La evenimentul de astăzi au fost prezenți E.S. Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Spania, a Consulului General al României la Sevilla,  Bogdan Stănescu, și a Consulului Spaniei la Timișoara, Jose Miguel Vinals Arino. Acesta va fi urmat de vizite economice în Spania, inclusiv sub formă de forumuri de afaceri.

Economia Spaniei se situează pe locul 14 la nivel mondial, numărul rezidenților români ridicându-se la peste 1 milion.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *