Alin Nica joacă tare: “În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia”

Alin Nica joacă tare: “În loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a carantinat în mod ilegal Timișoara timp de trei zile. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul formulat de secretarul de stat la decizia Curții de Apel București, care declarase ilegal ordinul de prelungire cu 72 de ore a carantinei pentru capitala Banatului. Practic, judecătorii au hotărât că măsura lui Arafat a fost una abuzivă și nejustificată.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica spune că Raed Arafat ar trebui să-și dea demisia după decizia ÎCCJ.

“Carantina de 3 zile impusă de Raed Arafat la Timișoara a fost ilegală, fapt confirmat de o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Am spus din primul moment că este o decizie abuzivă din partea unui om încremenit în timp, la începutul pandemiei. Din fericire, justiția a făcut dreptate, iar acum, când există o sentință definitivă, în loc de scuze, Raed Arafat ar trebui să își prezinte demisia. Spun din fericire pentru că, acest succes obținut în instanță poate fi baza unui proces în care toți operatorii economici afectați cer despăgubiri materiale pentru aprovizionările făcute și pentru serviciile contractate în vederea deschiderii afacerilor.

Gestionarea pandemiei nu are voie să fie pretext pentru decizii iraționale. Gestionarea pandemiei nu poate fi făcută eficient dacă se iau hotărâri și se dau ordine prin spatele autorităților competente sau împotriva oamenilor.

Am atras atenția de la început că ordinul lui Arafat poate fi un precedent periculos și situația din ultimele zile confirmă cele mai negre temeri: ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și secretarulul de stat, Andreea Moldovan au publicat în Monitorul Oficial un ordin care prevedea măsuri dure pentru carantinarea localităților fără să îl informeze pe premierul Florin Cîțu și fără să țină cont de impactul social. Pentru gestul iresponsabil, pentru lipsa de comunicare și de profesionalism, cei doi au plătit cu funcția. Întrebarea este cum și dacă Raed Arafat va plăti pentru ce a făcut Timișoarei”, a scris pe pagina sa de Facebook, șeful CJT, Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *