Alin Nica joacă tare, deși Primăria Timișoara este un vis tot mai îndepărtat pentru PNL

Alin Nica joacă tare, deși Primăria Timișoara este un vis tot mai îndepărtat pentru PNL

Alin Nica, președintele PNL Timiș este sigur că la următoarele alegeri locale liberalii câștigă cu oricine Primăria Timișoara. Marți, Nica a anunțat pe pagina sa de Facebook că, primul care s-a înscris “competiția” internă a PNL pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al Timișoarei pentru alegerile locale din 2024 este soțul Simonei Amânar, actualul viceprimar PNL al Timișoarei. Omul care nu face prea mare lucru în conducerea primăriei, în afară de întâlniri, cafele, laude și ascuțit de creioane. Dar cum “competițiile” în PNL Timiș sunt cu dedicație, așa cum au fost și cele pentru funcția de președinte al PNL Timișoara, “câștigător detașat” este de pe acum soțul Simonei Amânar. Numai bine, soțul Simonei Amânar scapă și de “bătaia” pe care și-ar lua-o în două secunde de la marele său adversar, fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, care cel mai probabil nu își va pierde vremea cu astfel de făcături de competiții.

Deși este membru PNL, Nicolae Robu le-a dat cu flit liberalilor și a anunțat la finalul anului trecut că la alegerile locale din 2024 va candida independent.  “După cum stau lucrurile la ora actuală, voi candida ca independent; o spun în primul rând membrilor și simpatizanților PNL și o spun cu părere de rău, dar, pt mine, demnitatea, onoarea sunt valori pe care nu le pot accepta terfelite!“, scria pe Facebook, Nicolae Robu în 28 decembrie 2022.

Marți seara, într-o emisiune de la o televiziune locală, Alin Nica spunea că îl așteaptă pe Nicolae Robu la competiția internă. “Nu am văzut ca domnul primar Robu să excludă o candidatură din partea PNL, dar noi avem mai multe variante, pe lângă candidatura domnului Robu. Și îl invităm și pe dumnealui să se alăture acestei competiții interne pe care sunt convins că are argumentele domniei sale să o poată câștiga, dar lucrurile acestea dorim să le facem în cadrul PNL pentru că din dezbatere putem să găsim cele mai bune soluții pentru timișoreni și să o facem ca o echipă și nu individual așa cum am mai fost obișnuiți în perioada trecută că a acționat domnia sa“, a spus Alin Nica.

Cel mai probabil Nicolae Robu nu va merge în nicio competiție internă a PNL deoarece nici măcar nu are cu cine să se “lupte”. Conform sondajului realizat de PNL, la începutul lui noiembrie 2022, Nicolae Robu ar câștiga Primăria Timișoara cu 40%. În sondaj, actualul viceprimar PNL al Timișoarei, soțul Simonei Amânar nici măcar nu a fost amintit, nereușind să facă pragul de 10 procente și de aceea nu a fost luat în calcul.

În sondajul pe care l-am făcut, orice candidat PNL câștigă Primăria Timișoara, evident în eventualitatea în care Nicolae Robu nu va candida ca și independent pentru că ia din voturile PNL, dar mai sunt doi ani până acolo, lucrurile pot evolua“, a mai spus Nica.

De asemenea, Alin Nica se laudă că are mai multe variante de candidati pentru Primăria Timișoarei, atât din PNL, cât și din exteriorul partidului, care pot avea performanță administrativa. Chiar dacă în cazul soțului Simonei Amânar, favoritul lui Alin Nica, performanța administrativă nu există. Ba mai mult, Nica a lansat, ca variantă, și numele lui Ovidiu Drăgănescu, fost susținător al lui Dominic Fritz în campania electorală din 2020. Bineînțeles că Drăgănescu nu mai recunoaște așa ceva, ba chiar se “scoate” spunând pe terasa la CJT că “în campanie am postat două melodii în germană și de acolo s-a dedus acest lucru“.

Să ajungem în momentul în care trebuie să luăm decizia. Momentan suntem în faza de căutări, încă suntem în faza de profilare a unui candidat viabil pentru primărie și nu ducem lipsă de opțiuni și asta este îmbucurător pentru că toate variantele pe care am auzit că se vehiculează sunt viabile și pot să aibă o performanță mult mai bună decât ceea ce oferă actuala administrație. Mă refer aici și la Cosmin Tabără, actualul viceprimar și la Marilen Pirtea, rectorul UVT, de ce nu și Ovidiu Drăgănescu, fost prefect și actual subprefect, Nicolae Robu evident. Poate să fie și Ilie Vlaicu, dar mai sunt și altele din interiorul sau exteriorul partidului“, a mai spus Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *