Alin Nica exclude carantinarea intregului judet Timis, asa cum a propus Fritz

Alin Nica exclude carantinarea intregului judet Timis, asa cum a propus Fritz

- in Administratie, Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0

Contre între Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe tema impunerii carantinei la nivelul întregului județ, ca urmare a creșterii ratei de infectare cu noul coronavirus.

Vă reamintim că, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Dominic Fritz a declarat că nu crede că impunerea unei carantine la nivelul Timișoarei ar avea efecte semnificative, ci doar dacă va intra în carantină întreg județul.

Pe de altă parte, într-un mesaj postat pe Facebook, Alin Nica a exclus această variantă și le-a transmis liderilor instituțiilor să nu mai panicheze populația.

De câteva zile circulă multe păreri cu privire la carantinarea Timișoarei, păreri mai mult sau mai puțin întemeiate. Ce pot să vă spun sigur este că nu iau în considerare carantinarea întregului județ, iar în ceea ce privește Timișoara, dincolo de îndemnurile de respectare a regulilor cred că ar fi un moment bun să discutăm despre eficiența carantinei și mai ales despre o revizuire a modului în care corelăm restricțiile cu rata de infectare. Din păcate, pentru o vreme, va trebui să trăim cu virusul. Sunt de acord și încurajez corecta informare a cetățenilor, iar prin propriul exemplu am întărit necesitatea respectării legii și a regulilor, însă cred că instituțiile și liderii acestora ar trebui să fie atenți la limita fină dintre conștientizarea populației și panicarea acesteia“, a afirmat Alin Nica.

De asemenea, șeful CJ Timiș a mai precizat că reprezentanții autorităților județene fac eforturi “susținute” pentru gestionarea pandemiei și că este nevoie de sprijinul populației în această situație.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *