Alin Nica – drept la replică!

Alin Nica – drept la replică!

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Clarificări cu privire la articolul publicat de Elena Ene pe portalul banatulmeu.ro
Nicolae Robu este atacat din interiorul PNL

În continuarea afirmațiilor mele publicate pe rețeaua de socializare Facebook în data de 6 iulie 2020, referitoare la stadiul proiectului Timișoara-Capitală Europeană a Culturii, doresc să fac următoarele precizări lămuritoare.

Nu am intenționat sub nicio formă să lansez vreo acuzație îndreptată împotriva conducerii administrative a municipiului Timișoara, ci din contră, afirm cu tărie că sunt alături de domnul Primar Nicolae Robu, în demersul său de revigorare a proiectului, după modul defectuos în care acesta a fost gestionat pănă în prezent de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Decizia Primăriei Timișoara de a prelua managementul proiectului este cu atât mai justificată cu cât, în măsura în care lucrurile nu vor reveni pe făgașul normal în timp util, orașul nostru riscă să piardă distincția simbolică ”Melina Mercouri” în valoare de 1,5 milioane de euro, acordat la finalul perioadei de monitorizare.

În PNL Timiș nu există disensiuni cu privire la acest subiect sau referitoare la orice alte decizii ale municipalității. PNL Timiș este o echipă bine închegată și unită, iar orice fel de discuție cu privire la anumite decizii se poartă în interiorul partidului și nu în mass-media.

În încheiere doresc să evidențiez faptul că Timișoara reprezintă deja unul centrele culturale de importanță națională și, totodată, un promotor al culturii, lucru dovedit nu prin intermediul unor distincții sau titluri, ci prin ceea ce transmite, prin imixtiunea multiculturală, dinamismul și spiritul său revigorant. Zi de zi orașul scoate în evidență prin frumusețile sale arhitecturale și vestigii culturale, potențialul și dimensiunea culturală în plină ascensiune.

Am convingerea că proiectul Timișoara 2021 va fi de acum încolo pe mâini bune și se va transforma într-un succes de care ne vom bucura cu toții!

Sursa foto: Facebook