Alin Nica, despre carantinarea Timisoarei: “Am chinuit 400.000 de oameni inutil si ineficient”

Alin Nica, despre carantinarea Timisoarei: “Am chinuit 400.000 de oameni inutil si ineficient”

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a opus încă de acum două săptămâni măsurii de carantinare a Timișoarei și localităților limitrofe. Într-un interviu acordat pentru Antena 3, astăzi, după ce Timișoara și cele patru localități periurbane au ieșit din carantină, șeful CJ Timiș a vorbit despre efectele pe care le-a avut această măsură asupra locuitorilor.

Decizia s-a luat pentru că oricum carantina era ineficientă și formală. Cetățeni, mulți dintre ei, ocoleau restricțiile și treceau pe declarații lucruri false doar pentru a ajunge în zone unde nu existau restricții. Este frustrant pentru noi pentru că, deși testăm cel mai mult din țară și descoperim, evident, mai multe cazuri, totuși cele mai mari restricții le aveam în Timiș, de șase luni. De șase luni în Timiș restaurantele, sălile de sport sunt închise sau sunt cu restricții și din acest punct de vedere înțeleg frustrarea oamenilor și neîncrederea în aceste restricții suplimentare, mai ales că sunt formale“, a declarat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș a propus măsuri alternative, astfel încât măsura carantinării să nu mai fie impusă. Astfel, Nica a afirmat că este nevoie de mărirea numărului de paturi ATI pentru pacienții gravi cu Covid-19, dar și de investiții mai serioase pe partea de vaccinare a populației.

Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, eu sunt alesul cetățenilor din județul Timiș. Am discutat cu fiecare dintre aceștia, am discutat și cu domnul Arafat, am spus rezervele mele de la început, însă nu au luat în considerare nici măcar una din propunerile mele și de aceea sunt și eu supărat pentru că această carantină o ridicăm la două săptămâni după ce am chinuit 400.000 de oameni inutil și ineficient“, a spus Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *