Alin Nica caută soluții după crima de la Gara de Nord. Dominic Fritz nu este curios de migranți

Alin Nica caută soluții după crima de la Gara de Nord. Dominic Fritz nu este curios de migranți

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica a reacționat, seara trecută, după incidentul din zona Gării de Nord, în care un migrant a fost ucis. Dominic Fritz, primarul Timișoarei nu a avut nicio reacție în legătură cu evenimentul.

De asemenea, șeful CJT, Alin Nica cere intervenția tuturor instituțiilor statului cu atribuții în domeniul transfugiilor să se implice în păstrarea ordinii publice.

Un eveniment tulburător a avut loc în Timișoara. Mi-e greu să îmi găsesc cuvintele dar nu putem să nu îi spunem pe nume: o crimă oribilă a avut loc în Timișoara. Pe stradă, de data aceasta între migranți.

Gestionarea transfugilor este o temă extrem de importantă la a cărei soluționare trebuie să contribuie toate instituțiile, cu respectarea atribuțiilor care le revin. Voi propune o ședință extraordinară a CJSU Timiș cu scopul de a identifica pașii necesari pentru păstrarea ordinii publice.

Dincolo de prevederile legale și de moralitate, migranții au nevoie de toată atenția instituțiilor deoarece se pot transforma într-o problemă de siguranță în comunitate. Nu ne putem preface că acești oameni nu există.

Haideți să nu ne pierdem umanitatea și să le asigurăm cele necesare, deopotrivă pentru protecția lor cât și pentru protecția familiilor noastre. Salut inițiativele locale prin care mai mulți voluntari fac demersuri pentru a obține îmbrăcăminte, încălțăminte și o masă caldă pentru transfugi și mă bazez pe reacția instituțiilor locale și județene în vederea remedierii de urgență a situației migranților”, a scris pe pagina sa de Facebook, Alin Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *