Alin Nica: “Am gresit crezand ca talibanii din jurul lui Robu pot deveni membri buni ai PNL”

Alin Nica: “Am gresit crezand ca talibanii din jurul lui Robu pot deveni membri buni ai PNL”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Fostul primar și președinte al PNL Timiș, Nicolae Robu s-ar afla în spatele scandalului de la alegerile cu repetiție din PNL Timișoara, crede actualul președinte interimar al filialei, Alin Nica. Mai mult, Nica spune că ar putea să fie chiar zburat din partid. Din nou, în PNL Timiș se vorbește de talibani și interlopi… Nica mai spune că “grupul de forță” nu au mai avut privilegii și din această cauză au reacționat violent.

Acești 20 – 30 de oameni care au provocat scandalul sunt practic adevărata moștenire a PNL Robu. Este fauna care a crescut în jurul fostului primar și pe care Nicolae Robu a lăsat-o să se organizeze fără să intervină, cred că poate chiar i-a convenit pentru că aceste personaje îi asigurau o perdea de protecție prin care nu treceau nemulțumirile membrilor adevărați ai PNL. Grupul de forță din jurul lui Robu s-a trezit deodată fără privilegii și în consecință au acționat contondent, violent, într-un cuvânt pe măsură. (…). Am greșit că crezând că talibanii din jurul lui Robu pot deveni membri buni ai PNL. Acum avem dovada clar că acest lucru nu este posibil și prețul pe care îl plătim este foarte mare și îl vom deconta noi cei care muncim pentru acest partid, în timp ce creatorul acestui mecanism odios scrie în continuare pe Facebook și se victimizează“, a spus, vineri, Alin Nica.

Președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica spune că scandalul din PNL Timișoara este și competiția de la nivel național, între cele doua tabere Cîțu și Orban. “Cred că scandalul de la alegerile din PNL Timișoara ne-a mai arătat ceva. Faptul că o competiție electorală, mai ales internă, nu trebuie transformată într-o luptă, într-un război sinucigaș. Competiția de la Timișoara nu a fost practic ceea ce am văzut doar la nivel local, a fost într-adevăr echipa viceprimarului Cosmin Tabără, o echipă elegantă și corectă, susținătoare a lui Florin Cîțu și gașca lui Ambruș și Chira, violentă, susținătoare a echipei Orban“, mai spune Nica.

Alegerile de mâine ar putea pune punct situației din ultimele luni din PNL Timiș. Conform lui Nica reconstrucția partidului va începe de la minus 100 din cauza scandalului din PNL Timișoara. “Cred că alegerile de sâmbătă sunt pentru PNL Timiș un punct de cotitură, începem reconstrucția partidului. Știu că va fi foarte greu  deoarece nu începem de la zero, începem de la minus 100 după evenimentele petrecute la PNL Timișoara. Răul pe care l-au făcut cei din gruparea interlopă va fi foarte greu de șters, mi-e greu să înțeleg ce vroiau de fapt acești oameni. (…). De acum încolo vom fi mult mai atenți la oamenii din jurul nostru și eu personal voi face clar acest lucru. (…). Nu construim un partid de interlopi, așa că Nicolae Robu îi poate recupera în proiectul lui dubios de a redeveni primar“, a mai spus Nica.

De asemenea, Nica susține că Robu a fost în spatele scandalului de la alegerile din filiala municipală. “Dacă va nesocoti statul PNL, evident că orice membru se poate găsi în această postură. (…). Se victimizează prin postări pe Facebook și ce țin de primărie, și ce țin de politică. Am informații că a fost clar în spatele acestor mișcări și chiar le-a stimulat și încurajat. Atunci când vor fi dovezile indubitabile și va ieși și în afara partidului să facă astfel de afirmații, atunci vom încerca să vedem… Depinde de gravitatea situației“, a mai spus, vineri, Nica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *