Alimentaţia sănătoasă – garanţia unui organism armonios spiritual, sufletesc şi fizic (2)

Alimentaţia sănătoasă – garanţia unui organism armonios spiritual, sufletesc şi fizic (2)

- in EDITORIAL 3, Locale
0

După cum promiteam în articolul precedent, ne propunem în cele ce urmează să prezentăm combinaţiile incompatibile, pe care  le facem în alimentaţie în mod curent:

  1. Combinaţia acid / amidoane

Alimentele acide, cum ar fi murăturile, roşiile, oţetul, etc. inhibă amilaza salivară care desface în prima fază amidonul din cartofi sau cereale prelucrate sub formă de pâine, paste, produse de patiserie. De asemenea, fructele acide vor deranja digestia amidonului şi chiar se va produce fermentarea fructozei, ducând la balonări.

  1. Combinaţia proteine / amidoane

Această combinaţie duce la o digestie prelungită, datorită faptului că proteinele folosesc acidul clorhidric din stomac, care distruge enzimele amilazice. Digestia devine incompletă şi ineficientă. Exemplu de astfel de combinaţie : carne cu pâine. Cele două tipuri de alimente, proteine şi amidoane, se combină, fiecare, doar cu salate de crudităţi, care sunt neutre chimic.

  1. Combinaţia proteină / proteină

Proteine diferite necesită enzime specifice şi timp de digestie diferit. Se va consuma, deci, un singur tip de proteină.

  1. Combinaţia grăsimi / proteine

Grăsimile inhibă fluxul sucului gastric, acid necesar pentru digestia proteinelor. Uleiurile, untul, avocado nu trebuie utilizate împreună cu nucile, ouăle, peştele, alimentele din carne.

  1. Combinaţia glucide / proteine

Glucidele din fructe, cele industriale şi mierea inhibă secreţia sucului gastric interferând cu digestia proteinelor, care durează mai mult timp. Apare, astfel, fenomenul de fermentare a zaharurilor cu apariţia balonărilor.

 

  1. Combinaţia glucide / amidon

Glucidele din fructe, zahăr sau miere vor inhiba secreţia de amilază salivară care digeră amidonul. Glucidele sunt întârziate în stomac de digestia amidonului, ceea ce duce la fermentaţie. Produsele de cofetărie sau consumul de fructe cu cereale sunt un exemplu de combinaţie incorectă.

Dietofitoterapeut

Ing. Jean Cohen-Vida

Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa contactati Dietofitoterapie Cohen-Vidahttp://www.ghidulmedical.com/ro/tm/dietoterapiecohen-vidajean/