Alimentaţia sănătoasă – garanţia unui organism armonios spiritual, sufletesc şi fizic (1)

Alimentaţia sănătoasă – garanţia unui organism armonios spiritual, sufletesc şi fizic (1)

- in Fără categorie
0

            Baza combinării corecte a alimentelor este aplicarea logică a chimismului şi fiziologiei digestiei.

            Organismul nostru asimilează toţi nutrienţii proveniţi din proteine, glucide, grăsimi, enzime, vitamine, minerale, oligoelemente în urma procesului de digestie eficientă şi economică din punct de vedere energetic. Alimentele nedigerate pot produce indigestii datorită proceselor de putrefacţie şi fermentaţie, care irită şi intoxică ţesuturile.

            Alimentele care conţin amidon şi glucide complexe necesită enzime de tip amilază, care lucrează în mediu alcalin. Cele care conţin proteine necesită enzime de tip protează, care lucrează în mediu acid. Exemplu de mediu acid este stomacul. Grăsimile necesită enzyme de tip lipază, care lucrează bine în mediu alcalin.

            Pentru a avea o digestie corectă, trebuie să fie respectate limitările impuse de tipul de aliment, mediul acid sau alcalin, de stadiul procesului digestiv, cât şi de tipul de golire al stomacului în intestin.

            Putem deci afirma că pentru orice component alimentar, digestia enzimatică ne asigură nutrienţi buni petru organism, în timp ce digestia bacteriană rea îl intoxică şi creează boli.

            Înainte de a prezenta combinaţiile incompatibile, pe care le facem în mod curent (în numărul viitor), mai dorim să atragem atenţia asupra unui alt obicei dăunător. Consumul produselor lactate sau al laptelui animal este dăunător, datorită faptului că, după vârsta de 2 ani, organismul nu mai secretă enzima specifică desfacerii cazeinei (proteina din lapte şi lactate), numită cazeinaza. Lipsa acestei enzime duce la creearea de particule mai mari decât cele de aminoacizi, care produc o mulţime de boli autoimune. In acest sens recomand cititorilor revistei “Banatul meu” cartea “Studiul China”, autori Dr. T. Colin Campbell şi Thomas M. Campbell, apăruta la Editura “Adevăr divin”, în care se explică în mod ştiinţific apariţia afecţiunilor autoimmune. 

  Ing. Jean Cohen-Vida – Dietofitoterapeut

 Pentru informatii suplimentare nu ezitati sa contactati Dietofitoterapie Cohen-Vida : http://www.ghidulmedical.com/ro/tm/dietoterapiecohen-vidajean/