Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: “Somn ușor, Dominic Fritz!”

Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: “Somn ușor, Dominic Fritz!”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis spune că Dominic Fritz a ratat șansa de a arăta o altfel de administrație locală. De asemenea, social democratul spune că ce s-a întâmplat astăzi la Piețe SA nu este decât o continuare a practicilor politicianiste pe care Fritz le-a blamat în campania electorală.

În această după-amiază, ar fi trebuit să aibe loc o ședință AGA pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație de la Piețe, dar cum Ionuț Nasleu a fost demis din funcția de director de la SC Piețe SA., ședința nu a mai avut loc.

Nicio săptămână nu a ținut “curajul“ administrației Fritz de a începe curățenia generală și depolitizarea în societățile comerciale aflate în subordinea municipalității. Astăzi, ar fi trebuit să aibă loc, la ora 16:00, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) la Piețe S.A. pentru demiterea întregului Consiliu de Administrație, pentru neîndeplinirea criteriilor de performanță asumate prin mandat. Cu numai 2 ore înaintea ședinței, consilierii locali au fost anuntați că ședința se anulează, fapt care dovedește totalul dezinteres față de situația reală de la această firmă, cu pierderi economice și o inconștiență crasă a noilor administratori ai orașului în ceea ce privește guvernarea locală. Niciodată, în istoria recentă a Primăriei Timișoara și a Consilului Local, nu s-a jucat alba-neagra cu ședințele AGA. Ionuț Nasleu rămâne, astfel, în CA la Piețe S.A. A plecat doar din funcția de director, alături de alți colegi din PNL, cu sprijinul nemijlocit al primarului Dominic Fritz. Probabil că acesta a fost trocul politic dintre USR-PLUS și PNL: îndepărtarea omului lui Nicolae Robu de la conducerea societății în schimbul păstrării sinecurilor și indemnizațiilor pentru liberalii din Consiliul de Administrație! Ceea ce s-a întamplat astăzi, la Piețe S.A., domnule Fritz, nu este un pas spre “normalitate“ ci o continuare a practicilor politicianiste netransparente, de culise, atât de blamate de domnul primar și de partidul său în campanie. Ați ratat, astăzi, o șansă importantă, domnule primar, de a arăta că doriți într-adevăr o altfel de administrație locală și ați arătat că sunteți prizonierul intereselor de grup ale colegilor de coaliție. Somn ușor, Dominic Fritz!“, spune președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *