Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: “Baronul Falcă și baronul Vela vor să pună mâna pe aeroportul din Timișoara”

Alfred Simonis, președinte PSD Timiș: “Baronul Falcă și baronul Vela vor să pună mâna pe aeroportul din Timișoara”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

Președintele PSD Timiș, Alfred Simonis reacționează dur la vehiculata schimbare de director de la aeroportul din Timișoara.

“Aeroportul Internațional Timișoara este o companie pe profit, printre puținele companii care au un management eficient din România. Majoritatea companiilor ale Ministerul Transporturilor sunt în situații economice dificile și au nevoie de subvenții de la bugetul de stat. Aeroportul din Timișoara nu este în această situație, este de ani pe profit. Marea problemă și pericolul care regăsește astăzi aeroportul e că doi baroni locali, din jurul Timișului, baronul de Arad Falcă și baronul de Caraș-Severin Marcel Vela doresc să pună mâna pe acest aeroport, care a avut o creștere naturală în acești ani. În 2009, 2010, 2011, PDL care au fost la guvernare și au fost vopsiți între timp în naționali liberali au mai încercat o fuziune cu Aeroportul Arad. Diferența dintre cele două aeroporturi este ca între un elefant și un purice. Dacă noi avem un 1,5 milioane de pasageri pe an la Arad debia sunt câteva curse pe an. (…). Este foarte grav că Nicolae Robu și parlamentarii PNL de Timiș nu au capacitatea de a influența deciziile Guvernului dacă consideră oportun modificarea managemntului să o facă cu oameni din Timișoara, capabili să ducă la progres aeroportul, care pentru economia județului este extrem de important“, a spus președintele PSD Timiș  Alfred Simonis.

Liderul social-democrat a vorbit și despre o inițiativa legislativă interesantă depusă la Ministerul Transporturilor.

Împreună cu ceilalți parlamentarii ai PSD din Timiș am depus ieri o inițiativă legislativă prin care acțiunile Ministerului Transporturilor vor fi redistribuite autorităților locale din Timiș, CJT respectivă Primăria Timișoara. Am luat această decizie considerând că pentru județul Timiș, pentru Aeroportul Timișoara, este bine ca aceste acțiuni să fie împărțite între autoritățile locale, CJT și PMT, astfel încât să nu mai existe riscul să mai stea la cheremul unui baron sau baronaș în funcție de influența vremelnică pe care o au din guvern. Mă angajez ca această inițiativă să treacă prin ambele camere ale parlamentului“, a mai spus Simonis.

Conform proiectului CJ Timiș ar urma să primească 55% din acţiuni, Primăria Timişoara – 25%, iar restul acţiunilor ar rămâne la Fondul Proprietatea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *