Alfred Simonis: ”Dacă va funcționa această coaliție la nivel de guvern lucrurile se vor așeza și vor merge aceste înțelegeri și la nivel de județe”

Alfred Simonis: ”Dacă va funcționa această coaliție la nivel de guvern lucrurile se vor așeza și vor merge aceste înțelegeri și la nivel de județe”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, spune că în teritoriu, potrivit înțelegerii, există libertatea ca partidele să colaboreze sau nu: ”Dacă va funcționa această coaliție la nivel de guvern lucrurile se vor așeza și vor merge aceste înțelegeri și la nivel de județe”.

Despre rivalitatea Steaua-Dinamo, aşa cum a caracterizat-o liderul PSD, Marcel Ciolacu, Alfred Simonis a spus că PSD şi PNL sunt parteneri la guvernare, au format o coaliţie, un guvern, şi şi-au asumat să treacă împreună prin acest probleme.

Evident că suntem concurenţi, inclusiv la alegeri, vom vedea în perioada următoare dacă va putea funcţiona o astfel de coaliţie. (..). Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se întâmplă, eu mi-aş dori să funcţioneze până în 2024. E un moment în 2023, când ar trebui să intervină acea rotaţie, dacă vom reuşi să trecem peste acel moment vom reuşi să rămânem în aceeaşi formulă până în 2024”, a declarat Simonis.

Deputatul de Timiș spune că este prea devreme pentru a afirma cum vor candida cele două partide, PSD și PNL, la alegerile din 2024.

Dacă vorbim în perspectiva 2024, este prematur să spunem cum vom candida. Dacă păstrăm această compeţiţie ideologică, evident că fiecare partid se va poziţiona pentru a câştiga cât mai multe voturi. Noi am construit această coaliţie pentru că am înţeles cât de dramatică este situaţia (..). Dacă după ce am format această coaliţie continuăm să ne certăm unii cu alţii, s-ar putea ca oamenii să nu fie mulţumiţi de această abordare. Îndemnul meu este să bem cu toţii un ceai şi să vedem care sunt priorităţile României”, a mai spus Simonis.
Sursa: Bugetul.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *