Alfred Simonis: “Am avut un blat in Timis intre PNL si USR pentru a-l inlocui pe Nicolae Robu”

Alfred Simonis: “Am avut un blat in Timis intre PNL si USR pentru a-l inlocui pe Nicolae Robu”

- in Locale, Politica, Slider, Stiri
0

A fost blat la alegerile locale din 27 septembrie, între PNL și USR, în județul Timiș pentru a scăpa de Nicolae Robu. Asta susține deputatul și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis care mai spune că Robu a fost sabotat de PNL, dar și de Guvernul Orban.

Am suspiciunile pe care le-am avut de atunci, că există acest dans între cei doi candidați, respectiv Dominic Fritz și Alin Nica. Deci am avut un blat în Timiș între PNL și USR pentru a-l înlocui pe Nicolae Robu. De asemenea, Nicolae Robu nu a fost sabotat doar de propria persoană, pentru că s-a și sabotat singur, a fost sabotat și de PNL, dar a fost sabotat și de Guvernul Orban pentru că în afară de resursele proprii ale Primăriei Municipiului Timișoara, care sunt insuficiente pentru a dezvolta un oraș de dimensiunile și pretențiile orașului acesta, Municipiul Timișoara, Guvernul Orban nu a venit cu niciun fel de sprijin în favoarea lui Nicolae Robu, într-un oraș, cel mai important după opinia mea din țară, în care era conducere liberală. Ne-am fi așteptat ca Nicolae Robu să fie sprijinit de cei de la Guvern, nu au făcut-o, pentru a aduce o dovadă în plus asupra faptului că inclusiv de la nivel național s-a dorit înlocuirea lui Nicolae Robu și a fost sabotat inclusiv de către propriul partid la nivel național. Nu m-a mulțumit ca timișorean nici comportamentul președintelui României atunci când a fost în vizită oficială la o companie germană înainte de alegeri. Nu m-a mulțumit cu a fost tratat primarul Municipiului Timișoara indiferent cum se cheamă. Cred că e o lecție și pentru dânsul și pentru noi toți care facem politică la nivel local“,  a spus sâmbătă, 10 octombrie, președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.

Alfred Simonis mai spune că cele partide, PNL și USR, trebuie să vină cât mai repede cu propuneri de viceprimari și vicepreședinți pentru a începe munca.

Le cerem celor două partide, care cred eu, sunt condamnate să facă majoritatea atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean pentru că așa au dorit timișorenii și timișenii să vină repede cu două propuneri de viceprimari și vicepreședinți astfel încât după ce se încheie sărbătoarea care pare că nu se mai încheie, dacă vă uitați, pe de-o parte sărbătoresc în permanență câștigarea alegerilor, pe de altă parte numai se ceartă de parcă ar fi pierdut alegerile. Nu este atâta ceartă la învinși, câtă este la învingători, nu reușesc să se hotărască pe cine să pună viceprimari sau vicepreședinți, de aceea cred că este important, fac un apel către cei doi președinți ca în cel mai scurt timp să vină cu propuneri coerente și să înceapă să lucreze pentru acest județ și oraș“, a mai spus Simonis.