Alexandru Mutruc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: “Sunt mândru că am putut să repunem Timișoara și județul Timiș acolo unde le este locul”

Alexandru Mutruc, secretar de stat în Ministerul Transporturilor: “Sunt mândru că am putut să repunem Timișoara și județul Timiș acolo unde le este locul”

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a început negocierile cu Compania Națională TAROM încă din perioada stării de urgență din România pentru reluarea zborurilor cu destinații turistice pe durata sezonului estival. Astfel că, din 16 iulie, bănățenii pot ajunge la Marea Neagră cu avionul.

În calitate de secretar de stat cu atribuții de coordonare a domeniului aviației civile am demarat negocieri la care au participat reprezentanți ai organismelor de promovare a turismului, directorul general al Companiei Naționale TAROM, directorului general al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, cu punerea în dezbatere a demersurilor scrise – cereri de reluare a legăturilor aeriene între destinațiile turistice interne – transmise de Consiliile Județene Timiș și Cluj, Instituția Prefectului Județului Constanța, Consiliile Locale și Primăriile Municipiilor Cluj-Napoca și Oradea, Asociația Aeroporturilor din România. Astfel, românii din vestul țării vor putea ajunge pe litoral în mai puțin de o oră în regim de câte două zboruri pe săptămână, joia și duminica, începând din 16 iulie până în luna septembrie“, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Alexandru Mutruc.

Cele trei noi rute operate de TAROM vor fi:
● Timișoara – Constanța – Timișoara
● Oradea – Constanța– Oradea
● Cluj Napoca – Constanța– Cluj Napoca.

Pasagerii au nevoie de asigurarea unor servicii la cele mai bune standarde, cu costuri accesibile unor categorii cât mai diverse ale publicului larg. Operatorii – TAROM și aeroporturile implicate – de aviație sunt preocupați de optimizarea, în beneficiu propriu dar și al utilizatorilor, tarifelor de călătorie și tarifelor de aeroport. Menținerea echilibrului între interesele tuturor actorilor implicați în reluarea zborurilor TAROM cu destinația Constanța constituie premisa revenirii la tradiția anterioară, din păcate întreruptă, când zborurile comerciale au fost accesibile unor largi categorii de turiști“, mai spune Mutruc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *