Alertă în vestul țării: râu poluat din greșeală. Măsurile luate de autorități Foto

Alertă în vestul țării: râu poluat din greșeală. Măsurile luate de autorități Foto

- in Eveniment, Locale, Slider, Stiri
0

Mobilizare de forțe, astăzi, în județul Hunedoara unde, din greșeală, râul Mureș a fost poluat. Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, a fost construit un baraj absorbant pentru oprirea uleiului provenit din județul Mureș, de la Termocentrala Iernuț.

În urma poluării accidentale a cursului de apă Mureș, produsă în data de 13.04.2018, pe raza localității Iernut, jud. Mureș, forțe din cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș și Crișuri, a Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara și Arad și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara acționează pentru montarea unor baraje absorbante, acestea fiind amplasate la confluența râului Căian cu râul Mureș, în zona localității Bejan, comuna Șoimuș. Din informațiile primite de la ISU Alba, pata de ulei a trecut de barajul absorbant montat pe râul Mureș, pe raza localității Șibot“, transmite Prefectura Hunedoara.

De asemenea, au fost luate măsuri pentru a deschide golirile de fund în vederea asigurării unei curgeri laminare în amonte. Montarea s-a făcut oblic față de axul principal de curgere pentru a putea dirija unda de poluare către mal unde există posibilitatea de a recupera agentul poluant cu pompe de absorbție la suprafață. În cursul zilei de astăzi se vor monta încă două baraje absorbante. Unda de poluare nu a ajuns până la această oră în zona de captare.