Alergare în masă în scop caritabil, în Parcul Rozelor din Timișoara

Alergare în masă în scop caritabil, în Parcul Rozelor din Timișoara

- in Locale, Slider, Social, Stiri
0
timotion

Cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil organizat în acest an la Timișoara a avut loc, în această dimineață, în Parcul Rozelor. 2.500 de participanți, printre care și primarul Nicolae Robu, au alergat în cadrul a cinci curse ale evenimentului Timotion, ce are sloganul “Timișoara se mișcă”. Vorbim de cea mai mare participare înregistrată vreodată la un eveniment sportiv.

Timotion a reușit să genereze și o colectare masivă de fonduri, aproape 170.000 lei, pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri din oraș. Însă, donații se mai pot face până în data de 10 mai.

Pentru că startul curselor de alergare s-a dat de pe str. Academician Alexandru Borza, aceasta este închisă circulației mașinilor în intervalul orar 07.00 – 14.00. În Parcul Rozelor au avut loc și ateliere pentru copii și diverse activități pentru oamenii de toate vârstele. De asemenea, reprezentanții celor 16 ONG-uri pentru care s-au strâns fonduri au fost prezenți pentru a povesti despre proiectele lor.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *