Alergare de 200 de kilometri în scop caritabil, între Timișoara și Beiuș, pentru burse școlare. Cum poți ajuta

Alergare de 200 de kilometri în scop caritabil, între Timișoara și Beiuș, pentru burse școlare. Cum poți ajuta

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Timișorenii cu suflet mare sunt invitați să facă o faptă bună pentru mai mullți elevi care învață bine. Astfel, Remus Sime, un tânăr IT-ist care lucrează în Timișoara, organizează și în acest an, în perioada 4- 5 noiembrie, cea de-a șasea ediție a evenimentului sportiv “Alerg pentru o Cauză”. În cadrul acțiunii, timișoreanul va colecta donații pentru a acorda burse școlare unor elevi buni la învățătură, dar cu o situație financiară modestă, din localitatea bihoreană Beiuș.

Împreună cu alţi alergători, Remus va alerga în ştafetă 200 de kilometri, distanța între Timișoara și Beiuș. El speră ca și în acest an să i se alăture pentru susținerea proiectului cât mai mulți alergători și donatori. “Alerg pentru o Cauză a devenit un proiect la care îmi este imposibil să renunț. Primele două ediții au fost acel început provocator care, dacă reușești să-l depășești, te duce la următorul nivel: comunitatea vine în întâmpinarea ta și așteaptă inițiativa. Edițiile trei patru şi cinci au avut rezultate surprinzătoare, atât în ce priveşte numărul mare de burse alocate (56), cât şi a numărului tot mai mare de alergători implicaţi. Anul acesta sper să colectăm fonduri pentru cel puțin 12 burse. 90 la sută din banii colectați ajung la elevi, diferența de 10 la sută reprezentând cheltuieli pentru conturile bancare și sistemele de preluare și gestionare a donațiilor”, a spus Remus Sime.

Până acum, 71 de elevi din cadrul Colegiului Naţional Samuil Vulcan din Beiuş au primit burse în valoare de 1.200 de lei fiecare, plătite în tranșe trimestriale.

Pentru fiecare ediție, elevii care au media generală peste 9.00 se pot înscrie pentru a beneficia de bursele Alerg pentru o Cauză. În urma unei evaluări, în cadrul căreia este analizată situația școlară și motivația spre studiu a tinerilor, este realizată o selecție a elevilor care, în funcție de suma totală colectată din donații, vor primi burse pentru următorul an școlar.

Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie direct cu cardul, pe site-ul proiectului, sau transfer bancar în următorul cont:
Asociatia “Bunul Samaritean Beius”
IBAN: RO83RNCB0034021802850001
SWIFT: RNCBROBU
Banca Comerciala Romana, Sucursala Beius, Str. Piata Samuil Vulcan 11, Beius, Bihor 415200
IBAN: RO14RZBR0000060014437330
SWIFT: RZBRROBU
Detalii suplimentare despre evenimentul din acest an, precum și despre edițiile anterioare sunt pe site-ul www.AlergPentruOCauza.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *