Alegeri pentru functia de rector la Universitatea Politehnica Timisoara: Profesor versus Conferentiar!

Alegeri pentru functia de rector la Universitatea Politehnica Timisoara: Profesor versus Conferentiar!

- in Educatie, Locale, Slider, Stiri
0

După încheierea perioadei de depunere a candidaturilor, două dintre cadrele didactice ale Universității Politehnica Timișoara își dispută funcția de rector: conferențiarul Florin Drăgan, în prezent prorector responsabil cu procesul de învăţământ, problematica studenţească și asigurarea calității, și profesorul universitar Ilare Bordeașu, directorul Departmentului de Maşini Mecanice, Utilaje şi Transporturi din UPT. Conferentiarul Drăgan este susținut de actualul rector Viorel Șerban si de vechea gardă ce vrea sa ramana la butoane. Profesorul Bordeasu vrea sa aduca un suflu nou in Politehnica si este la ultim incercare de a ajunge rectorul UPT.

În perioada 14-20 ianuarie 2020, vor fi organizate întâlniri ale candidaților la funcția de rector cu electoratul, în 21 ianuarie 2020 va avea loc primul tur al alegerilor pentru funcția de rector, iar în 28 ianuarie 2020, a fost prevăzut un eventual tur II de scrutin pentru cazul în care alegerile nu se finalizează în turul I.

Dacă alegerile se finalizează cu succes în turul I, în 23 ianuarie 2020, Senatul UPT validează rezultatul alegerilor pentru funcția de rector.
Tot în această perioadă, între 14-18 ianuarie 2020, se depun candidaturile pentru funcția de președinte al Senatului UPT, iar în 20 ianuarie 2020 este ales președintele Senatului de către membrii acestuia.

În perioada 4-10 februarie 2020 se va transmite la Ministerul Educației Naționale dosarul referitor la alegerea Rectorului UPT, în vederea validării de către MEN. După confirmare și numirea, prin Ordin al Ministrului Educației Naționale a rectorului UPT, acesta numește prorectorii, cu consultarea Senatului, iar ulterior declanșează concursurile publice pentru desemnarea decanilor facultăților.

Mai multe detalii despre alegerile pentru structurile și funcțiile de conducere din Universitatea Politehnica Timișoara, dar și planurile manageriale cu care se prezintă cei doi candidați la funcția de rector găsiți aici: http://www.upt.ro/Informatii_alegeri-si-concursuri_578_ro.html.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *