Alegători influențați cu sume de bani pentru a vota cu anumiți candidați, la Pișchia și Iecea Mare

Alegători influențați cu sume de bani pentru a vota cu anumiți candidați, la Pișchia și Iecea Mare

- in Eveniment, Locale, Stiri
0

Noi incidente electorale au fost semnalate în Timiș. Polițiști au mai dat o amendă, un avertisment și au întocmit încă două dosare penale.

Până la ora 17:00, au mai fost semnalate încă 5 incidente în legătură cu procesul electoral, dintre care 3 posibile infracțiuni privitoare la coruperea alegătorilor și buletin de vot preștampilat și 2 sancțiuni contravenționale (1 avertisment și o amendă în cuantum de 1000 lei) pentru continuarea propagandei electorale în spațiul public și fotografierea buletinului de vot în timpul exercitării dreptului la vot“, a transmis IPJ Timiș.

În localitatea Pischia, o persoană ar fi oferit sume de bani cetățenilor în vederea influențării votului. Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

În localitatea Iecea Mare, a avut loc o discuție pe rețelele de socializare între două persoane în vederea oferirii unor sume de bani pentru acordarea voturilor unui anumit candidat. A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

În total, duminică, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale și întocmite opt dosare penale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *