ALDE îi dă peste nas primarului Timișoarei chiar la el “acasă”. Cu mic cu mare la tăiat de ambrozie, în Zona Soarelui

ALDE îi dă peste nas primarului Timișoarei chiar la el “acasă”. Cu mic cu mare la tăiat de ambrozie, în Zona Soarelui

- in Administratie, Locale, Slider, Stiri
0

Mai mulți membri ALDE, în frunte cu senatorul de Timiş, Petru Ehegartner, consilierii locali de Timișoara: Dorel Bogluț și Nistor Geană și consilierul județean Traian Stancu au trecut la munca de jos. Politicienii înconjurați de mai mulți tineri inimoși au tăiat ambrozia chiar din zona primarului Timișoarei, Nicolae Robu.

Acțiunea de voluntariat a avut loc joi, în jurul prânzului. Deloc descurajați de vremea urâtă și înarmaţi cu pancarte inscripţionate cu „Atenţie! Teren cu ambrozie”, politicienii au trecut la treabă şi au distrus ambrozia de pe terenul viran de lângă Bulevardul Sudului. Senatorul de Timiş, Petru Ehegartner, susţine că acţiunea vine în urma sesizărilor primite de la timișoreni. „Am făcut o analiză în departamentul nostru de mediu şi agricultură să vedem în ce măsură au fost eficiente măsurile luate pentru eradicarea ambroziei, iar efectele încă persisită probabil şi pe fondul unui anotimp secetos, cum a fost această vară. Am vrut să tragem un semnal de alarmă prin acţiunea noastră pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ local pentru rezolvarea acestei probleme, pe care o considerăm de un interes ridicat. Frecvenţa alergiilor este foarte mare, iar zonele acoperite cu ambrozie sunt foarte numeroase”, spune preşedintele ALDE Timiş, Petru Ehegartner.

Consilierul local, Nistor Geană, spune că firmele care se ocupă de spaţiile verzi se ocupă doar de tăierea buruienilor inofensive. „Pe plan local, împreună cu colegul meu Dorel Bogluţ, vom cere firmelor care se ocupă cu întreţinerea spaţiilor verzi să facă eradicarea ambroziei. Se ocupă numai de buruieni, iar ambrozia a devenit un adevărat flagel pentru timişoreni, chiar pentru tot judeţul. Din informaţiile noastre, 90% dintre terenuri au ambrozie”, a spus consilierul local Nistor Geană.

alde ambrozie 1 alde ambrozie 2 alde ambrozie 3 alde ambrozie 4 alde ambrozie 5

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *