ALARMĂ! Tot mai mulți locuitori din vestul țării fac INFARCT

ALARMĂ! Tot mai mulți locuitori din vestul țării fac INFARCT

- in Locale, Sanatate, Slider, Stiri
0
inima

Tot mai mulți locuitori din vestul țării fac infarct. Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, care spun că, doar în ultimele zece luni, 1.000 de oameni din regiunea vest au făcut infarct.

Numărul acestor cazuri este cu 20% mai mare decât cel înregistrat anul trecut. „14.000 de oameni au trecut anul acesta pragul instituției, 7.000 au fost internați. Avem un număr de 170 de paturi. Un număr foarte mare de urgențe. Avem aproape 2.500 de urgențe în primele zece luni, un număr care a crescut cu 15% față de anul trecut. Avem 1.000 de cazuri de infarct în ultimele zece luni. Numărul cazurilor de infarct a crescut cu aproape 20% raportat la 2015”, a declarat medicul Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde.

Spitalul din Timișoara este singurul din vestul țării în care se realizează și operații pe cord deschis. Doar în acest an, peste 700 de oameni grav bolnavi au fost supuși unei astfel de intervenții chirurgicale extrem de complexe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *