Akademika Market – primul magazin cu produse agroalimentare bio din ferma unei universități

Akademika Market – primul magazin cu produse agroalimentare bio din ferma unei universități

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara a inaugurat un magazin în care se comercializează exclusiv produse agroalimentare de la producători locali. Este vorba despre Akademika Market care pune la dispoziție cumpărătorilor 150 de categorii de produse din lapte și din carne, legume-fructe, paste făinoase, gemuri, sucuri naturale, siropuri de diverse sortimente, miere de albine, precum și pește care provin din crescătoria universității.

Dorim să respectăm principiul Uniunii Europene intitulat “Din fermă direct pe masa consumatorului”. Vrem să arătăm că se poate pune în aplicare un asemenea principiu modern, deschizând un magazin cu produse agroalimentare locale, proaspete, venite direct de la producătorii autohtoni din regiunea Banatului. Multe dintre produse provin din fermele Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, fie că vorbim din zona de lactate, panificație sau legume. Alte produse sunt din fermele producătorilor locali din județele Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara, ale partenerilor noștri. Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara susține și sprijină agricultura românească, susține producătorii locali și în direcția educării și informării populației pentru a ști să aleagă și să consume produsele locale autentice de calitate provenite de la producătorii locali din zona Banat. Pe viitor cetățenii își vor putea comanda produsele dorite și le vor primi chiar și acasă”, spune rectorul USVT, prof.univ. Alin Cosmin Popescu.

Conceptul Akademika Market, sub brandul AkademikaFood, este implementat de Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara și pune la dispoziția clienților adevărata valoare, calitate și gust realizat prin tradiție cu contribuția profesorilor, cercetătorilor și a studenților în parteneriat cu producătorii locali, în dorința menținerii gustului de odinioară.

Programul Akademika Market este de luni până vineri, între orele 8 – 17. Magazinul se află la intrarea în Stațiunea Didactica Timișoara, pe drumul care leagă Calea Torontalului de Calea Aradului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *