Akademika Banat Chorus Creativity & Innovation, la USAMVB Timișoara

Akademika Banat Chorus Creativity & Innovation, la USAMVB Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României”, în cadrul conferinței Internaționale “Multidisciplinary Conference on sustainable development”, a avut loc ediția I a Târgului studențesc Akademika Banat Chorus Creativity & Innovation.

Conceptul ce a stat la baza acestui târg studențesc a fost “de la idee la produs finit – dezvoltarea unui produs viabil”, adaptat la cerințele actuale ale pieței, privind dezvoltarea sa din perspectiva interdisciplinară.

Studenții celor șase facultăți ale universității, anii I- Master, membri ai corului, grupați în 9 echipe au participat cu produse inovative (o aplicație și un site specializat pentru salvarea animalelor, biscuiți și brioșe cu rol de pansament gastric pentru animale, produse bio fără colesterol, produse bio cu lavandă, cu impact benefic asupra organismului, macheta unei ferme pentru creșterea plantelor bio, plante in vitro – micropropagare, prezentarea simulatorului de vânătoare, lumânări terapeutice cu o compoziție inedită, din plante și aranjamente florale și artizanale) specifice sau înrudite specializării studiate în cadrul USAMVBT.

Echipele participante au fost: The Art of Managing ( Management); Seeds of the future ( Inginerie Genetică); Developing tomorrow’ s Greens ( Peisagistică); Relax for the soul ( Horticultură si Silvicultură); Beauty of Flowers ( Inginerie Genetică); Treats for Kids (Medicină Veterinară); Reskats dogtors ( Medicină Veterinară, secția engleză); Return to nature ( Silvicultură); Cool soul food ( Bioingineria Resurselor Animaliere & Inginerie Alimentară).

Alături de studenți au răspuns la invitația universității și au participat elevi și profesori de la Liceul Tehnologic de industrie Alimentară (cu produse bio inovative – pâine cu alge, cu sfeclă etc), elevii și profesorii de la Liceul C.D.Loga (robotică) precum și elevii și profesorii de la Palatul Copiilor Timişoara (cercul de electronică – robotică și protecția mediului ).

Studenții care s-au implicat in această activitate merită felicitări pentru produsele deosebite prezentate și pentru toată munca depusă în organizarea atît de reușită a primei ediții a acestui târg studențesc. Toți participanții la târg s-au prezentat la un nivel înalt. Coordonatori proiect : prof. dr. ing. Sorin Stanciu – Prorector relații internaționale și activitate studenți și prof. dr. Ingrid Nicolaescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *