Ajunsă la a 29-a ediție, tradiționala masă comună de „Paștele Orfanilor” se va desfășura… „stând acasă”

Ajunsă la a 29-a ediție, tradiționala masă comună de „Paștele Orfanilor” se va desfășura… „stând acasă”

- in Locale, Social, Stiri
0

În 1991 regretatul pastor baptist Petru Dugulescu, preşedintele fondator al Asociaţiei „Isus Speranţa României”, avea inițiativa de a organiza, în cea de-a doua zi a marelui praznic al Învierii Mântuitorului nostru Isus Cristos, o sărbătoare specială pentru copiii din centrele de plasament. Bine cunoscută în Timișoara sub numele de „Paştele Orfanilor” și denumită ulterior „La Crucea lui Isus”, sărbătoarea se va desfășura 2020 sub sloganul „Stăm acasă!”. Având în vedere contextul actual, care nu mai permite organizarea de întruniri în spaţiile publice, cea de-a 29-a ediţie a evenimentului nu va mai avea loc la Biserica Creştină Baptistă „Maranata”.

Totuși, fiecare copil din centrul de plasament va fi sărbătorit și cu ocazia acestui Paști, ne asigură Ligia Dugulescu, actualul preşedinte al Asociaţiei Evanghelistice şi de Caritate „Isus Speranţa României”, care duce mai departe visul tatălui ei şi proiectele inițiate de el pentru ajutorarea copiilor, tinerilor şi bătrânilor singuri. Doar că într-un alt mod și în ziua următoare Lunii Paștilor!

În acest an vom pregăti cina pentru 160 de copii, dintre care 30 sunt copiii şi tinerii asociaţiei noastre, cărora vrem să le arătăm că îi iubim şi ne pasă de vieţile lor!“, precizează Ligia Dugulescu.

Copiii Asociaţiei I.S.R. vor participa şi ei, marţi, 21 aprilie, la pregătirea bucatelor ce vor fi distribuite în centrele de plasament din Timişoara şi Recaş, aceleași centre care au participat anual la „Paştele Orfanilor” și care ar fi urmat să se întâlnească la „Maranata” pentru masa de Paşti. „Copiii I.S.R.-ului sunt deosebit de încântaţi că pot vopsi ouă pentru ceilalţi prieteni ai lor din centrele de plasament şi se vor gândi unii la ceilalţi, marţi, când vor servi cina, fiecare la căminul lui!”, mai spune actualul președinte al asociației menționate.

Ne bucurăm de fiecare dată când putem surprinde copiii într-un mod plăcut, dar de această dată vom vedea bucuria de pe feţele lor doar prin intermediul fotografiilor. Suntem totuşi recunoscători Creatorului nostru că totuși ne permite, prin bunăvoinţa sponsorilor şi dărnicia oamenilor cu sufletul cald, să le oferim o masă caldă, ouă roşii şi cozonaci, aşa cum i-am obişnuit în toți acești ani de când funcţionează asociaţia noastră”, mai declară preşedintele Asociaţiei „Isus Speranţa României”.

Aşadar, pentru I.S.R. și protejații săi, provocarea din acest an este „de a fi uniţi, păstrând însă distanţa; ne vom ruga unii pentru alţii, aşteptând să vină din nou vremurile în care această sărbătoare va fi organizată iarăși în biserică!”.

Patricia Ștefan

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *