“Agitație” mare la Giroc după ce trei ziariști și-au anunțat candidatura la primărie

“Agitație” mare la Giroc după ce trei ziariști și-au anunțat candidatura la primărie

- in Locale, Politica, Stiri
0

“Bătaie” mare la candidaturi într-o localitate din județul Timiș. Trei ziariști candidează la Primăria Giroc. Vorbim despre Caius Seracin ce va candida din partea formațiunii politice VOLT România, Radu Constantin, jurnalist la Vocea Timișului, care va candida independent și Dorin Aga, fost jurnalist, actual consilier local la Giroc de la Partidul Verde, susținut de o alianță de patru formațiuni, dar care va candida sub sigla AUR. Toți candidează pentru funcția de primar al Girocului.

Update: Se pare că varianta Dorin Aga din partea AUR a picat. Rămân doar doi ziariști în cursa pentru Primăria Giroc, Caius Seracin și Radu Constantin.

Sunt Caius Ionuț Seracin și vreau un viitor mai bun pentru noi. Am ales să mă implic în politică pentru a oferi o reprezentare reală, demnă și cinstită comunității mele, oamenilor din Giroc și Chișoda.

Pe 9 iunie, candidez pentru funcția de primar al comunei din partea Partidului Partidul Volt România – Comuna Giroc și vă aștept alături de mine, să construim viitorul împreună.

Deși voiam să stau deoparte, degringolada de pe scena politică locală m-a determinat să iau atitudine. Multă lume mă cunoaște din postările pe Facebook și din publicația online http://www.giroceanul-chisozeanul.ro, în care, de cele mai multe ori, am făcut publice problemele localității și mi-am expus opinia față de neregulile constatate la nivelul comunității noastre.

De 30 de ani alegem tot timpul răul cel mai mic. E timpul ca acest lucru să se schimbe! Nu sunt susținut de imobiliari, îmi știu meseria bine și mă lovesc în fiecare zi de problemele comunității în care trăiesc. Girocul nu este o localitate-dormitor, ci o comunitate vie, care merită respectul și atenția cuvenită din partea administrației și a reprezentanților aleși.

Strada, școala, administrația – acestea sunt prioritățile mele! Îmi doresc o infrastructură de transport curată și ordonată, rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, instituții de învățământ moderne, dotate, în care copiii noștri să fie formați pentru viitor, dar și o administrație transparentă, corectă, aproape de cetățean.

M-am săturat să aud toata ziua că nu se poate, că e greu, dificil, că nu e așa cum credem noi. M-am săturat să fiu mințit și luat de prost de politicienii locali care se rotesc în instituțiile locale și nu lasă nimic în urmă.

Doamnelor, domnilor, dragi giroceni și chișozeni,

Astăzi, Girocul este condus de incertitudine, delăsare, interese imobiliare și nepăsare. Din 10 iunie, acest lucru se va schimba. În schimbul încrederii voastre, ofer transparență, putere de muncă și un viitor pe care îl construim împreună.

Vă înțeleg sentimentul de a nu fi ascultați, de a nu fi băgați în seamă, de a nu vi se răspunde solicitărilor, nemulțumirilor. Vă cunosc, știu cine sunteți și știu ce puteți. De aceea, atât timp cât suntem indignați, nu abandonăm. Doar împreună vom găsi soluția pentru mâine.

Sunt girocean prin adopție. Am ales să locuiesc aici, în căutarea viitorului mai bun pentru mine și pentru familia mea și vreau să fac din Giroc un loc mai bun.

Știu, nu sunt perfect, dar mă lupt să devin mai bun în fiecare zi. Prioritatea mea sunteți voi: să fiți informați ori de câte ori solicitați acest lucru, să aveți la dispoziție un aparat administrativ cu proceduri clare, să aveți soluțiile optime pentru dezvoltare pe termen lung. Nu mi-e frică să arăt cu degetul vinovații pentru situația în care suntem astăzi, însă prioritatea mea este viitorul.

Nu voi promite, așa cum nu am făcut-o nici în trecut, marea cu sarea. Promit, în schimb, că pun acest mandat la dispoziția voastră.

Partidul Volt România – Comuna Giroc este un partid politic progresist, a cărui viziune constă în construcția unei Românii puternice, integrată într-o Europă unită. Parte a mișcării Volt Europa, prezentă în toate statele Uniunii Europene, VOLT România militează pentru un stat de drept care facilitează accesul tuturor cetățenilor săi la beneficiile societății și care asigură un sistem de solidaritate ce oferă un standard de viață decent pentru fiecare.

Nu uitați! În 9 iunie avem șansa de a lăsa în urmă politicienii leneși și dezvoltatorii imobiliari corupți. În 9 iunie, ne vom lua localitatea înapoi!“, spune Caius Seracin.

Dragi prieteni, (și dușmani)
De luni, dacă tot a demarat campania electorală, încep și eu să strâng semnăturile pentru candidatura mea de independent la funcția de primar și consilier local pentru comuna Giroc. Așa că vă aștept, cu drag, pe lângă o vorbă bună și o încurajare, să-mi fiți alături pe acest drum care, și pentru mine, e ceva nou! Un lucru știu sigur: nu o să vă promit marea cu sarea, dar vă garantez că nu am să vă dezamăgesc. Și, mai mult decât orice, am să veghez la respectarea legii!
Da, sunt doar un jurnalist care, în ultimii trei ani, alături de colegii mei de la Vocea Timișului, a demonstrat cu vârf și îndesat că se poate! Cu eforturi, dar și cu satisfacții, am pus umărul la instaurarea domniei legii, într-o administrație locală care, în goana după interese imobiliare de familie și de grup, își uitase menirea și identitatea – aceea de a fi în slujba girocenilor și chișozenilor!
E clar că se putea mai mult dar, din păcate, o echipă de jurnaliști nu poate suplini eșecul unei administrații publice locale sau lentoarea unui stat de drept! Și nici nu poate face munca autorităților de control, a polițiștilor, a procurorilor sau a judecătorilor! Poate că toate aceste gânduri, adunate la un loc, au fost suficient de puternice ca să mă motiveze, să-mi duc lupta până la capăt, în interesul legii și al oamenilor. Și de azi încolo, indiferent dacă îmi veți fi sau nu alături, aveți în mine un aliat, unul care a fost și va fi mereu de partea adevărului și a celor mulți! Căci, nu-i așa, singurul ghid al unui om e conștiința sa!
Așadar, vă aștept, luni, chiar dacă e 1 Aprilie, în curtea interioară a Primăriei Giroc, în intervalul 10-16, ca să vă fur un zâmbet și două semnături: una pentru primar, cealaltă pentru consilier local! Cu această ocazie, oricine dorește să semneze și nu poate veni, să îmi scrie și fac eu deplasarea. Evident, orice ajutor e binevenit și din partea celor care vor să se implice în strângerea de semnături sau în acțiunile mele de campanie electorală. Gratis, că merg INDEPENDENT
Cu mulțumiri,
Radu Constantin, jurnalist la Vocea Timișului
ÎMPREUNĂ NE FACEM AUZIȚI!“, spunea Radu Constantin, în 30 martie, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *