Agenda culturala din acest an a Primariei Timisoara costa 1,5 milioane de euro. Ce festivaluri sunt programate

Agenda culturala din acest an a Primariei Timisoara costa 1,5 milioane de euro. Ce festivaluri sunt programate

- in Administratie, Cultura, Locale, Slider, Stiri
0

Primăria Timișoara a stabilit care sunt evenimentele culturale care se vor desfășura în acest an. Astfel, joi, 4 iunie, în plenul Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea “Agendei manifestărilor culturale din anul 2020 a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara“. În total, este vorba de o sumă de aproximativ 1,5 milioane de euro pe care municipalitatea o alocă pentru organizarea acestor evenimente, în 2020.

Având în vedere noile realități sociale generate de starea de urgență, starea de alertă și alte condiții de derulare a evenimentelor publice formulăm această agendă culturală pe anul 2020, cuprinzând parțial acțiunile ce se pot desfășura în acest moment pe durata anului 2020. Proiectele agendei manifestărilor culturale pentru anul 2020 sunt evenimente de anvergură şi cu tradiţie, ce promovează imaginea Timişoarei“, scrie în documentația care însoțește proiectele de hotărâre.

Agenda manifestărilor culturale pentru anul 2020 cuprinde evenimente precum: Festivalul Bega Bulevard, Festivalul Minorităţilor şi Gastronomiei, Festivalul Inimilor, 3 August- Ziua Timişoarei, Festivalul de Operă şi Operetă din Parcul Rozelor, Film pentru Timişoara, Ruga Timişoarei, Festivalul Baroc, Târgul de Iarnă şi Sărbătorile Crăciunului, Gala Excelenţei Timişorene sau Revelion 2020.