AFAR îi invită pe timișoreni la Ziua Iei și la Sărbătorea Sânzienilor 2021, la Muzeul Satului Bănățean

AFAR îi invită pe timișoreni la Ziua Iei și la Sărbătorea Sânzienilor 2021, la Muzeul Satului Bănățean

- in Locale, Social, Stiri
0

Asociație Femeilor de Afaceri din România cu sediul în Timișoara, fondatoare fiind europarlamentara Maria Grapini, va oferi timișorenilor un regal al frumuseții tradițiilor românești, joi 24 iunie, cu prilejul Sărbătorii Sânzienilor 2021, la Muzeul Satului Bănățean de la Pădurea verde, de la ora 16.00.

”Să nu uităm de tradițiile noastre! Joi sărbătorim Sânzienele și Ziua iei! Ce frumos ar fi mâine să îmbrăcăm toți românii, oriunde ne-am află, o ie/ cămașă și să sărbătorim. Că inițiatoare a legii costumului tradițional din România, eu voi sărbători la Timișoara. Toate asociațiile la care sunt președintă fondatoare vor sărbători. Umaniștii din Timiș se vor întâlni la Făget. Asociația Femeilor Antreprenor din România, la muzeul satului din Timișoara! Să simțim, să iubim și să trăim românește!”, este mesajul Mariei Grapini.

“Femeile de afaceri vor fi îmbrăcate în frumoasa ie românească și vor organiza o masă rotundă unde se va dezbate importanța tradiției în cultura românească. Să trăim și să iubim românește! Să păstrăm tradițiile și simbolurile românești!”, este mesajul femeilor de afaceri din Timișoara.

De ce ia este așa frumoasă și inedită? “Marii cărturari au decis că tradițiile noastre multimilenare să își aibă locul și pe costumele românești. Astfel, unele motive, cum e ceramica de Cucuteni și altele, să se găsească pe ia românească”, a explicat prof. univ. dr. Viorica Bălteanu. La eveniment sunt invitați specialiști în tradiții populare, istorici, scriitori, profesori și oameni simpli care iubesc folclorul românesc.

Ziua Universală a Iei este marcată în fiecare an, pe data de 24 iunie, odată cu Sărbătoarea Sânzienelor. Amintim că europarlamentarul a iniţiat și o lege privind instituirea Zilei Naționale a Costumului Popular din România, care este marcată în a doua duminică a lunii mai.
Gh. M.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *