Aeroportul din Timișoara la mâna Curții Constituționale! Alfred Simonis, deputat PSD: “O sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara”

Aeroportul din Timișoara la mâna Curții Constituționale! Alfred Simonis, deputat PSD: “O sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara”

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Transferul Aeroportului Internațional Timișoara de la Ministerul Transporturilor la autoritățile locale, Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș este blocat la Curtea Constituțională a României. Parlamentul a votat legea, însă Guvernul a atacat-o la Curtea Constituțională. Inițiativa transferului aeroportului de la Ministerul Transporturilor la autoritățile județene și locale îi aparține deputatului Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

Traian Vuia din Timișoara este ultimul aeroport din țară încă în subordinea ministerului, iar prin acest demers Guvernul întârzie preluarea instituției. Este în același timp o sfidare a PNL și o manevră anti-Timișoara. Parlamentarii PNL de Timiș au votat împotriva transferului, iar acum și Guvernul se poziționează categoric împotrivă. De ce celelalte aeroporturi, Cluj – Suceava – Iași – Oradea – Satu Mare, pot fi la autoritățile locale, iar Timișoara nu? Oare ce interese se ascund în spatele acestei manevre? Ce interese au combinatorii Vela și Falcă, inițiatorii eșuatei tentative de a pune mâna pe Aeroportul Timișoara și a-l trece sub influența lor? O privatizare în forță, vreo dedicație? Așteptăm cu celeritate decizia CCR. Aeroportul Traian Vuia trebuie să rămână al orașului, indiferent de planurile liberalilor care vor cu orice preț să saboteze Timișoara“, spune deputatul și președintele PSD Timiș, Alfred Simonis.