Judecatoarea Adriana Stoicescu: „Succesul este al celor care nu au citit o carte in viata lor”

Judecatoarea Adriana Stoicescu: „Succesul este al celor care nu au citit o carte in viata lor”

- in Locale, Slider, Social, Stiri
5

Judecătoarea Adriana Stoicescu critică din nou modul în care a ajuns societatea românească, într-o postare realizată pe Facebook. De data aceasta, fostul președinte al Tribunalului Timiș vorbește despre faptul că nu mai este la modă să ai bun simț.

Marele deranj din 89 ne-a adus pe cap o binemeritată și atât de puțin înțeleasă democrație, pe care noi am transformat-o, adaptat-o, în marea eliberare de reguli și bun simț. Este cert că azi a avea bun simț echivalează cu a fi fraier. Din vocabular au dispărut ”mulțumesc”, ”vă rog frumos” căci de ”vă rog să mă iertați” nici nu mai poate fi vorba. Salutul se reduce la un ”bună” din vârful buzelor, scârbit și convins că ți se face o maaare favoare.(Uneori pe mine și ăsta a ajuns să mă mulțumească, timișorenii adevărați înțeleg ce spun…). Oamenii galanți au dispărut. Doamnele grațioase sunt o amintire. Azi, fete de 13 ani își bagă și își scot un organ despre care unele nu știu mai nimic, dar îl iau ca martor la orice propoziție. Băieții își asezonează discursul public (a se citi onomatopeele) cu câte o flegmă pe trotuar sau unde se nimerește. Desigur, sunt ocupați să salveze planeta și nu au timp să fie politicoși. Nu sunt toți așa. Am cunoscut puști, prin liceele unde am fost invitată, absolut fabuloși. Isteți și manierați. Domnișoare finuțe și care au făcut din citit mai mult decât un obicei. Sunt, însă, tăcuți și marginalizați”, este de părere Adriana Stoicescu.

Totodată, judecătoarea din Timișoara afirmă că am ajuns vremuri în care au succes cei inculți, astfel că lumea s-ar fi întors cu susul în jos.

Succesul este al zgomotoșilor care urlă pe stradă, mănâncă semințe la cinema și beau cola la teatru, unde ajung, de cele mai multe ori, duși cu forța, pentru a nu mai reveni. Succesul este al celor care nu au citit o carte în viața lor, dar au competențe. Succesul este al celor care îți țin lecții de reușită în viață pe spatele ”lu” babacu, al celor care te învață cum să abuzezi o femeie pentru a fi considerat un mascul adevărat. Lumea s-a întors cu susul în jos și dacă toți tutankamonii ăștia, care am fost cu adevărat educați, plecăm, ne retragem în munți, așa cum ne vine, planeta va deveni un teren viran în care bipezii scuipă semințe, mai trag o linie, mai bat o fătucă și apoi se apucă să schimbe lumea, după chipul și asemănarea lor. Eu însă, nu pot să accept că lumea poate fi lăsată pe mâna celor care consideră frumosul o glumă proastă. Cred că împreună putem readuce normalul în viețile noastre, bunul simț, politețea și educația. Și de aia nu plec. Încă”, a precizat Adriana Stoicescu.

5 Comments

 1. Doamna Judecator, vorbiti, va rog de abuzurile din cadrul judecatoriei Timisoara, de taxele pe care le perceteti, nu se judeca un caz daca nu ai bani sa platesti Judecatoria, ca nua i voie sa te aperi sa-ti sustii cauza dac esti sarac si nu iti permiti un avocat, nu ai voie sa vorbesti mai mult de 1 minut. Desfintarea completelor de judecata de la o zi la alta pentru a se tzrage de timp in solutionarea unui caz. Judeactori care habar nua u ce este in doasrul care il au pe masa, si ei intra in sala sa judece acel caz. De abuzurile de putere al judecatorilor va ro sa vorbiti.

 2. Doamna Judecator, vorbiti, va rog de abuzurile din cadrul Judecatoriei Timisoara, de taxele pe care le percepeti, nu se judeca un caz daca nu ai bani sa platesti Judecatoria. Spuneti ca nu ai voie sa te aperi, sa-ti sustii cauza daca esti sarac si nu iti permiti un avocat, nu ai voie sa vorbesti mai mult de 1 minut, ca esti dat afara din sala daca incerci sa vorbesti mai mult de 1 minut. Vorbiti despre desfintarea completelor de judecata de la o zi la alta pentru a se trage de timp in solutionarea unui caz. Judeactori care habar nu au ce este in doasrul care il au pe masa, si ei intra in sala sa judece acel caz. De abuzurile de putere al judecatorilor ,va rog, sa vorbiti, esti cu legea pe masa lor si nu vor sa accepte ca ai dreptate. Una se declara in sala de judecata si alta se scrie in hotrarile pe care le dau. Din cauza acestei justritii pe care o reperezentati s-a ajuns la situatia asta in tara… A avocatilor, magistratilor corupti…

 3. Domnule Ile meritați toată stima pentru că postați. Ce ziceți e altceva. În calitatea mea de Thought Leader voi comenta. Va rog urmăriți Facebook dacă BanatulMeu nu permite comentarii.

 4. Domnule Ile sunteți Cetățean TM, Cetățean UE. Cu dv discut. Aștept să fie peste 5.000 Like-uri, apoi vedem ce facem. Până atunci pune-ți mâna de citiți la Bihoreanul. Ăia fiind ceva mai în față, dar tot în România! Justiție va fi și la noi.

  https://www.ebihoreanul.ro/stiri/cine-isi-doreste-distrugerea-justitiei-176239.html#comments

 5. Domnule Ile gata. Să începem. Are d-na jude la chimir peste 5.000 Like – Felicitări! reflectând astăzi Spiritul Timișoara. Iar după timișoara vine toată țara! Propun, și susțineți și dvs., să închiriem o sală unde circa 2-300 persoane dintre cele Like cu înscriere la Banatul Meu Site prealabilă, persoane ce vor plăti fiecare 5€ intrarea, plătită în acest mod Chiria la sala închiriată + Cafe, stăm de vorbă câteva ceasuri. Discuțiile conduse de către Dna Jude Ad.St, Dl Ov.M Manager BMeu, Virgil M, Ziarist Bihoreanul. Primii care sunt înscriși intră în sală. Confirmare în prealabil E-mail Telefon. Se discută în special probleme cetățean/autoritate inclusiv asta, justiția. Comunicăm cu toții prin Redacția BMeu și prin Facebook. Cine știe constituie Grupul
  Rugăm să nu uitați: Azi în Timișoara mâine-n toată țara! Adio la mesaje zaharisite!
  PS: Reușim asta sau așteptăm para mălăiață? Omul singur nu poate ceva (E.Hemingway)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *