Adriana Stoicescu: „Prostia e comodă, iar cei ce ne vor proști știu asta”

Adriana Stoicescu: „Prostia e comodă, iar cei ce ne vor proști știu asta”

- in Actualitate, Locale, Social, Stiri
0

Adriana Stoicescu vorbește din nou despre cum a ajuns societatea românească, într-un mesaj postat pe Facebook. De data aceasta, fostul președinte al Tribunalului Timiș afirmă că impostura este politică de stat și că am ajuns o nație de imbecili.

Începută sub comuniști, continuată după revoluție și adusă pe culmi de neimaginat în zilele noastre, impostura ne ucide lent, dar sigur. Comuniștii au distrus elita românească, înlocuind-o cu prostia cu origine sănătoasă. Capabili doar de ură, punând mâna pe putere, au desăvârșit opera de exterminare, promovând imbecilitatea și răutatea, prostia și nesimțirea. Au instaurat teroarea împotriva frumosului și decenței, a credinței și bunului simț. A cărții. Învățământul a avut, totuși, ceva scăpări, astfel reușind să producă oameni de valoare, educați și cu bun simț, primit, desigur, din familie. (…) Revoluția a însemnat, aparent, ruperea de comunism, dar, în fapt, a consfințit perpetuarea urii față de cultură și educație, față de munca cinstită, față de valorile autentice. (…) O țară ce i-a dat pe Cioran și Titulescu, pe Enescu și Eminescu, se chinuie să ascundă cifrele dezastrului, ce relevă gradul de imbecilizare a unei nații cândva decente”, a precizat Adriana Stoicescu.

În vizorul judecătorului timișorean au intrat și „experții” în toate, despre care spune că nici nu știu să scrie corect sau să citească.

Devenim o țară de analfabeți ce râd în soare, precum macaralele de altădată, fericiți că sunt tâmpi, dar pot să înfulece un hamburger de plastic și să se adape la izvorul de apă neagră cu bule și zahăr. Devenim, pe zi ce trece, sclavii nevoilor primare, mulțumiți că avem ce mânca, fericite că ne putem mări buzele ca să punem mâna pe vreun baștan cu bani, excitați la maxim de oferta petrecerilor cu spumă de pe litoralul românesc. Avem milioane de doctori în de toate, care nu știu să folosească cratima și mai trântesc o virgulă între subiect și predicat; avem experți în fizică cuantică și preparat covrigi deopotrivă, guru informaționali, formatori de opinie care nu știu să citească. Avem sute de tălâmbi care ne dau lecții despre tot și despre orice, iar mulțimea se uită în gurile lor, sperând să descopere Sfântul Graal al noii lumi”, a adăugat Adriana Stoicescu.

Fostul președinte al Tribunalului Timiș vorbește și despre prostie, pe care o caracterizează ca fiind comodă.

Prostia e comodă, iar cei ce ne vor proști știu asta. Prostia îți dă iluzia că ești fericit, că totul este plăcere, că viața este o zbenguială veselă și fără responsabilitate. Căci impostorii care au cheițele au înțeles de mult timp că, ținându-ne proști, ne pot transforma în masă de manevră. Iar noi ne complacem să stăm în apa noastră călduță, pentru că avem pâine și circ”, este de părere Adriana Stoicescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *