Adrian Orza nu mai candidează la Primăria Timișoara

Adrian Orza nu mai candidează la Primăria Timișoara

- in Actualitate, Locale, Politica, Stiri
0

Consilierul local independent Adrian Orza nu mai candidează la Primăria Timișoarei. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Orza a anunțat de la începutul acestui an că va candida pentru fotoliul de primar al Timișoarei, însă nu a găsit o coaliție administrativă.

“Nu mai candidez!
Mi-am dorit o coalitie inchegata administrativ, care sa determine o schimbare in viata Timisoarei. O etichetez “coalitie administrativa” cu argumentul ca , nu doar pentru mine, dar si pentru tot mai multi cetateni, doctrinele politice palesc in fata randuielii administratiei publice locale. Oamenii isi doresc o administratie flexibila, dar profund serioasa. Administratia nu se poate construi cu lozinci, cu mesaje populiste generate de amatori. Nici cu povesti inventate. Avem destule! Prin urmare, am salutat, la un moment dat, intentia unor lideri locali de a fi luat in considerare aceasta dezbatere: Administratie sau politica. Liderii partidelor din opozitie, din Timisoara, dar chiar si unii din randul celor aflati la putere, afirma, in discutii publice sau private, nevoia unei transformari profunde la Timisoara.
De aceea, fiind singurul ales ca independent, am considerat ca am o obligatie morala, sustinut fiind de mai multi lideri de opinie locali, sa ma implic si sa ajut la crearea unei coalitii administrative pentru alegerile locale. Stiam ca nu va fi usor. Din pacate, partidele raman incorsetate in calcule politice legate de propriul electorat si interese de grup. Sunt dificil de adus laolalta pentru un scop comun.
Fara a fi o acuza, e constatarea felului in care se face de fapt politica. Desi clameaza necesitatea schimbarii administratiei, actioneaza contrar. Unele partide negociaza functii exact cu cei pe care pretind ca ar dori sa ii schimbe.
Tocmai de aceea, demersul meu s-a lovit de vechile realitati politice.
Intentia de a candida la Primaria Timisoara, anuntata in urma cu o vreme, se opreste aici”, a scris pe pagina sa de Facebook, Adrian Orza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *