Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, la DNA Timișoara

Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii, la DNA Timișoara

- in Actualitate, Eveniment, Locale, Stiri
0

Fostul ministru al Agriculturii, pesedistul Adrian Chesnoiu a “aterizat” luni dimineața la DNA Timișoara. El este suspectat de abuz în serviciu privind “aranjarea” unor concursuri de angajare. Chesnoiu a demisionat în 23 iunie din funcția de ministru.

Conform DNA „există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă” că în perioada 9 februarie – 11 aprilie 2022, ministrul ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze unui coleg (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la patru candidați “agreați” dintre care, în urma susținerii probelor scrise și orale, doar trei au promovat concursurile respective. De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul unuia dintre candidați, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze pe acesta în condițiile în care nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând până în prezent venituri salariale în valoare de 33.782 lei”, transmite DNA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *