,,Adoptăm o Școală” – în Timișoara

,,Adoptăm o Școală” – în Timișoara

- in Educatie, Locale, Stiri
0

Asociația Cartea Daliei, alături de SAP România și iQuest Technologies, a finalizat a doua ediție a unuia dintre cele mai importante proiecte educaționale, intitulat ,,Adoptăm o Școală”, în orașele Cluj, Sibiu, Brașov, Craiova, Timișoara, București.

Astfel, voluntarii din companiile partenere au organizat cluburi de programare în 7 școli pe parcursul semestrului II, din anul școlar 2017-2018. Având misiunea de a construi o educație altfel și de a oferi acces la educație tuturor copiilor indiferent de mediul de proveniență, programul a oferit experiențe de învățare practice, non-formale, elevilor și profesorilor deopotrivă. Pentru a susține continuitatea programului, companiile partenere au donat camere web, încurajând astfel școlile să experimenteze tehnologiile moderne, printre care și realitatea augmentată.

,,Jocul a fost dintotdeauna activitatea prin care copiii au deprins abilități, iar același lucru am încercat și noi: să îi facem să dobândească competențe digitale și să își exerseze gândirea logică prin intermediul jocurilor. Copiii și-au creat propriile jocuri în cadrul orelor de Educație Digitală, le-au dat “viață” personajelor, le-au definit reguli de mișcare, de aspect. Au avut ocazia să vadă practic, ce se află în spatele unui joc sau al unui personaj până în cele mai mici detalii.  Ca voluntar, nu pot să fiu decât mândră că am reușit acest lucru și mai ales, că le-am deschis calea către tehnologie’’ declară Diana Chibelean, voluntar SAP.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *