Administrația locală, prin intermediul Școlii Gimnaziale Sânandrei, va oferi tablete cu acces la Internet copiilor din comună

Administrația locală, prin intermediul Școlii Gimnaziale Sânandrei, va oferi tablete cu acces la Internet copiilor din comună

- in Administratie, Locale, Stiri
0

Primăria Comunei Sânandrei a avut inițiativa de a ajuta mediul școlar local, cumpărând 96 de tablete cu cartele pentru acces la Internet, finanțate de la bugetul local. Cartelele pentru Internet au ajuns deja la sediul Primăriei, iar tabletele sunt așteptate să sosească în zilele următoare.

Dispozitivele IT vor fi distribuite, prin intermediul Școlii Gimnaziale din Sânandrei, elevilor de la toate școlile gimnaziale din comună care au depus cereri în acest sens, ei provenind din familii cu probleme sociale.

Gestul Primăriei Sânandrei survine în contextul în care școlile gimnaziale din comună își desfășoară activitatea în scenariul galben și se pregătesc pentru eventualitatea intrării în scenariul roșu.

Noi dorim să ușurăm desfășurarea procesului educațional și să asigurăm participarea elevilor la ore, în cazul în care acestea vor fi ținute online prin intermediul unei platforme de specialitate. Investim în acest mod în viitorul copiilor noștri, le creăm tuturor condiții egale de acces la informație și la tehnologie, pentru că nu toți au la dispoziție mijloacele necesare acestui tip de învățământ mai puțin obișnuit la noi în zonă. Tabletele și cartelele pentru accesul la Internet vor fi acordate, pe durata desfășurării orelor în scenariul roșu, copiilor care au făcut cerere!”, ne-a spus primarul Claudiu Coman, cu referire la noul gest sprijinitor al instituției pe care o conduce.

 Patricia Manole

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *